" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Обговорено важливі питання Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40987080 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Обговорено важливі питання Надрукувати Надіслати електронною поштою
    24 лютого голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провів робочу нараду з керівниками ветеранських організацій воїнів-інтернаціоналістів, в ході якої розглядали питання соціального захисту родин ветеранів війни в Афганістані, забезпечення належного лікування у профільних установах, надання пільг на проїзд у громадському транспорті, обчислення тарифів на газ тощо.
2506.jpg
     До розгляду поставлених питань були запрошені голови постійних комісій обласної ради Людмила Немикіна і Володимир Святаш, директор Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага, заступник директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Геннадій Бондарчук, директор комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласний госпіталь ветеранів війни» Юрій Федченко.
2507.jpg
     Як зазначив голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану УСВА   (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Рижков, у ветеранському русі є занепокоєння, що останні рішення стосовно надання пільг на проїзд у громадському транспорті, запровадження електронного проїзного білету зокрема, ухвалені на рівні держави, а також впровадження в дію другого етапу медичної реформи, а саме перспективи отримання у повному обсязі лікування у вузькопрофільному медичному закладі області вже з 1 квітня поточного року, спричинять виникнення соціальної напруги у ветеранських колах.
2508.jpg
     «Безумовно, окреслені питання потребують вирішення, депутатський корпус ніколи не стояв осторонь цих болючих питань. Щороку на підтримку проектів чорнобильських організацій з обласного бюджету виділялись кошти, також необхідне фінансування спрямовувалося на захищені статті, а саме заробітні плати працівникам медичних установ та комунальні платежі. Ситуація, коли Міністерство охорони здоров’я просто самоусунулось від відповідальності за впровадження реформи у регіонах, викликає обурення», – зауважив голова обласної ради. –  На покриття фінансового дефіциту медичних закладів області, тільки на 9 місяців поточного року з обласного бюджету ми маємо спрямувати майже 550 млн грн, у тому числі на створення реабілітаційного центру у госпіталі ветеранів війни 32 млн грн».
2509.jpg
     Воїни-інтернаціоналісти звернулися до голови обласної ради за сприянням у розповсюдженні у районах області Книги пам’яті, в якій викладені біографії загиблих «афганців», уродженців Харківської області, а також щодо отримання методичної допомоги у реалізації проектів ветеранських організацій.
2510.jpg
     За результатами наради голова обласної ради запевнив представників ветеранських організацій воїнів-інтернаціоналістів, що окреслені питання будуть опрацьовані, зокрема найближчим часом обговорять питання нарахування тарифів з представниками установ-постачальників газу.
      «Від імені депутатського корпусу висловлюю підтримку ветеранському руху та повагу за конструктив у обговоренні цих складних тем. Не повинно бути політичного забарвлення у вирішенні питань надання медичних послуг, забезпечення пільгового проїзду у громадському транспорті, формування тарифів тощо. Тут на першому місці має бути виключно справедливість», – зауважив Сергій Чернов та від імені депутатського корпусу вручив відзнаки обласної ради.
      За активну громадську діяльність, значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху і військово-патріотичне виховання молоді, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава» нагороджено голову Пісочинської районної Спілки ветеранів Афганістану Олега Новікова.
     Грамота Харківської обласної ради вручена голові Нововодолазької районної Спілки ветеранів Афганістану Сергію Воротняку.
    Інна Черненко, заступник голови Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), відзначена Подякою голови Харківської обласної ради
Офіційний сайт Харківської обласної ради.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.