" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ГЕРОЇЗМ КРІЗЬ БІЛЬ І СУМ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41062986 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
ГЕРОЇЗМ КРІЗЬ БІЛЬ І СУМ Надрукувати Надіслати електронною поштою
     З нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану у Дрогобичі на Львівщині біля монументу воїнам, полеглим в Афганській війні відбулося віче пам'яті.
2512.jpeg
     Захід розпочала поминальна панахида під керівництвом отця Івана Гнатіва. Виступив депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний, який наголосив, що серед перших хто пішов на Майдан та в АТО, були досвідчені воїни-«афганці». І ми вдячні їм за це.
      Голова Дрогобицької регіональної спілки ветеранів Афганістану Іван Андруневчин подякував усім, хто долучився до організації заходу, зокрема командуваиню в/ч А 1108, колективу гімназі 215 ім. С. Бандери, відділу культури і мистецтв ДМР, спонсорам, яких, на жаль, із кожним роком стає усе менше.
     Іван Андруневчин нагородив медалями Українскої Спілки ветеранів Афганістану отця Івана Гнатіва, Ростислава Зубка, Володимира Партику. А сім'ям загиблих та інвалідам Афганської війни надав матеріальну допомогу.
     Заступник голови ГО «Ветеранська спілка воїнів АТО Дрогобиччнни» Василь Хрунь вручив подяки воїнам-«афганцям», які захищали незалежність нашої держави у війні на сході України: Федорові Середнчу, Євгенові Вельгушу, Ігорю Роїку, Богданові Богуну.
     Пам'ять полеглих воїнів вшанували хвилиною скорботи та військовим салютом. До меморіалу лягли вінки, квіти та лампадки. На завершення всіх присутніх запросили скуштувати солдатської каші.
       Пам'ять учасників бойових дій на території інших держав вшанувало й керівництво міста та району: міський голова Тарас Кучма, його заступники Ігор Герман та Володимир Коцюба спільно з в.о. голови Дрогобицької РДА Русланом Щербою. Вони поклали квіти та вшанували пам'ять загиблих молитвою.
Іван АНДРУНЄВЧИН,
голова Дрогобицької регіональної спілки ветеранів Афганістану
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.