Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40972251 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
«АФГАНІСТАН — МІЙ БІЛЬ, МОЯ ПЕКУЧА ПАМ’ЯТЬ» Надрукувати Надіслати електронною поштою
У приміщення актового залу Вищого професійного училища №24 міста Заставна на Буковині відбувся виховний захід на тему: «Афганістан — мій біль, моя пекуча пам’ять».
2805.jpg
Підготували цей захід класний керівник Юрій Громко і майстер виробничого навчання Віктор Лашта. Над декоративним оформленням сцени працювала керівник гуртка «Умілі руки» М. Мулек.
Ведучі зібрання Ольга Д’яченко (гр. №7) і Валентин Марусик (гр. №11) розповіли присутнім багато про жахливі події Афганської війни. 
Квітами вітали учні запрошених учасників бойових дій в Афганістані Миколу Тофана, Миколу Стасюка, Віктора Лашту і Василя Стецюка.
Виступив голова районної організації УСВА В. Стецюк, який з особливим болем у спогадах, повідав про ті страшні роки війни та реальне сьогодення. Від імені Української Спілки ветеранів Афганістану він вручив медаль «Честь. Мужність. Пам’ять» майстру виробничого навчання училища В. Лашті, який здійснює велику роботу з патріотичного виховання учнів, часто буває на сході України та військових шпиталях з гуманітарною допомогою для військово-службовців, активний учасник «Заставнівської волонтерської сотні».
2806.jpg
Поетичні рядки виховного заходу перепліталися з демонструванням відеороликів «Війна в Афганістані», «Чорний тюльпан», «Мы уходим». Навіяли на очі сльози сценка — діалог «матері» та «загиблого в Афганістані сина» у виконанні Ольги Д’яченко, Олександра Безкоровайного та Миколи Кантиміра та звучання пісні «Над землею тумани» у виконанні Христини Тимофійчук (гр. №17).
Хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих воїнів Афганської війни, серед яких сім жителів Заставнівського району, і з них троє випускників училища —Олександр Іванчак, Тарас Бабич, Михайло Довбня, в пам’ять про яких на приміщенні навчального корпусу встановлено меморіальну дошку з їх іменами.
На завершення виступив в. о. директора училища В. Томак, який висловив подяку ветеранам Афганської війни, учасникам заходу за його підготовку, акцентував увагу на високій місії кожного свідомого громадянина — захищати честь держави.
Степан Віщук,
член правління Заставнівської районної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов