" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ОГОЛОШЕННЯ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41017114 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
ОГОЛОШЕННЯ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році
0502.png
     Наказом від 30 березня 2020 року №71 оголошено конкурс з визначення загальнодержавних програм (проектів,заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання(реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році.
     Відповідно до абзацу другого пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів на виконання загальнодержавних програм (проектів,заходів), заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 №156 (зі змінами), пункту 4 Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 №1049 (зі змінами), та з метою ефективного розподілу коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат,
 
Міністерство у справах ветеранів України
оголошує конкурс з визначення загальнодержавних програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році
 
Конкурсні пропозиції подаються громадськими об’єднаннями ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства, внесені до Реєстру громадських об’єднань та утворені з метою захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, та інших інтересів ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій, які отримали свій статус відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» (далі – громадські об’єднання) на розв’язання таких пріоритетних напрямів:
 
1. Формування в суспільстві однозначного позитивного образу ветерана, взірця героїзму та патріотизму.
Форми виконання: проведення соціологічних досліджень з вимірювання рівня довіри та відношення суспільства до ветерана,  проведення  фокус-груп з метою визначення основних рис ветерана, як він сприймається різними верствами суспільства. Дослідження існуючого іміджу ветерана, опрацювання плюсів та мінусів, визначення способів роботи з перевагами і нейтралізації недоліків іміджу. Проведення форумів та урочистих заходів з підсилення образу ветерана-захисника, заходів з визначення стратегії та інструментів посилення образу ветерана-захисника, проведення фестивалів, конкурсів, культурно-мистецьких акцій, оглядів, концертів, конференцій, семінарів. Виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами.
Граничний обсяг фінансування: 800 тис грн.
 
2. Підняття рівня національно-патріотичного виховання загалом та військово-патріотичного як його складника, зокрема, через залучення до виховного процесу ветеранів.
Форми виконання: проведення таборів, вишколів, концертів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, змагань, зустрічі в закладах освіти, уроків мужності, спільні заходи для школярів та молоді за участю ветеранів.
Граничний обсяг фінансування: 800 тис грн.
 
3. Сприяння працевлаштуванню учасників АТО-ОСС та запровадження ними власної справи
Форми виконання: проведення бізнес форумів, ярмарок вакансій, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, виставок, зустрічей з обміну досвідом, розробка та імплементація програм дистанційного навчання, консультування з питань працевлаштування.
Граничний обсяг фінансування: 800 тис грн. 
 
4. Заходи з роз’яснення наявних прав і гарантій, що надаються ветеранам та членам їх сімей, а також моніторинг їх реалізації. 
Форми виконання: проведення досліджень з надання пільг та соціальних гарантій передбачених законодавством, вивчення відношення ветеранів до пільг, рівня їх доступності,соціальної справедливості та прозорості. Проведення інформаційних  кампаній спрямованих на роз’яснення наявних прав і гарантій, надання консультацій ветеранам та членам їх сімей.
Граничний обсяг фінансування: 800 тис грн. 
 
5.  Соціальна адаптація ветеранів. Розвиток фізичної культури і спорту серед ветеранів та членів їх сімей.
Форми виконання: заходи з  соціальної адаптації ветеранів; проведення інформаційно-просвітницьких заходів з метою роз’яснення важливості проходження психологічної реабілітації та соціальної адаптації учасниками АТО/ОСС та членами їх сімей; підтримка діяльності груп швидкого реагування для соціальної підтримки учасникам АТО/ОСС; проведення спортивних змагань, турнірів для ветеранів та членів їх сімей; проведення інформаційних кампаній спрямованих на розвиток фізичної культури та спорту серед ветеранів та членів їх сімей.
Граничний обсяг фінансування: 800 тис грн. 
 
6. Підвищення організаційної спроможності громадських об'єднань ветеранів. 
Форми виконання: проведення форумів, з’їздів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій.
Граничний обсяг фінансування: 250 тис грн. 
 
7. Відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних з вшануванням та увічненням пам’яті ветеранів війни, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України, відвідування військових поховань і військових пам’ятників.
Форми виконання: організація та проведення заходів, спрямованих на відзначення пам’ятних дат:
День пам’яті Героїв Крут (29 січня);
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав 
(15 лютого);
День Героїв Небесної Сотні (20 лютого);
День українського добровольця (14 березня);
День пам’яті та примирення (8 травня);
День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня);
День пам’яті жертв політичних репресій (третя неділя травня);
День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (29 серпня);
День пам’яті жертв Бабиного Яру (29 вересня);
День захисника України (14 жовтня);
День пам’яті жертв голодоморів (четверта субота листопада); інших дат, встановлених актами Президента України або Верховної Ради України та пов’язаних з вшануванням ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України.
Граничний обсяг фінансування: 250 тис грн. 
 
8. Пошук, ексгумації та перепоховання останків загиблих військовослужбовців. Заходи з упорядкування місць поховання загиблих захисників. 
Форми виконання: проведення пошукових експедицій з виявлення останків загиблих захисників, заходів з їх урочистого перепоховання, заходи щодо упорядкування місць поховання загиблих захисників, організація поїздок ветеранів з відвідування місць поховань.
Граничний обсяг фінансування: 800 тис грн.
 
Подані на конкурс проєкт та кошторис витрат повинні відповідати вимогам визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 “Про ефективне використаннядержавних коштів”.
Фінансова підтримка надається за рахунок коштів державного бюджету на виконання загальнодержавних програм (проектів, заходів).
Загальнодержавний рівень реалізації програми (проекту, заходу) – провадження проектної діяльності на території більш як половини областей України, у тому числі м. Києва, та/або забезпечення участі у такій діяльності ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», “Про жертви нацистських переслідувань», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті», з більш як половини областей України, у тому числі м. Києва.
         Конкурсна пропозиція складається державною мовою та має містити документи оформлені відповідно до форм, затверджених наказом Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб України від 30 вересня 2019 року № 62:
1) заяву для участі у конкурсі з визначення програм (проектів,заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання(реалізації) яких надається фінансова підтримка, скріпленим печаткою громадського об’єднання (у разі наявності);
2) опис програми (проекту,заходу);
3) кошторис витрат;
4) листи-підтвердження органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (у разі їх залучення до реалізації проекту);
5) інформацію про діяльність громадського об’єднання, зокрема досвід реалізації проєктів протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування громадського об’єднання, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення;
6) документ, що підтверджує повноваження уповноваженої особи громадського об’єднання (на підписання, подання чи захист конкурсної пропозиції – у разі підписання, подання чи захисту конкурсної пропозиції не керівником громадського об’єднання).
Конкурсні пропозиції можуть подаватися громадськими об’єднаннями ветеранів, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу, які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій та утворені з метою захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, та інших інтересів ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому (оригінал та одна копія) та електронному вигляді (сканкопія у форматі PDF на електронному носії інформації або електронною поштою).
Усі документи, що складають друкований варіант конкурсної пропозиції (оригінал та окремо одна копія), мають бути разом пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою громадського об’єднання (у разі наявності).
Організатор конкурсу видає учасникові конкурсу довідку із зазначенням дати надходження конкурсної пропозиції та переліком наданих документів.
Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.
Громадське об’єднання може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.
Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.
До участі у конкурсі не допускаються громадські об’єднання у разі, коли:
1) інформація, зазначена в конкурсній пропозиції, не відповідає інформації про громадське об’єднання, що міститься у відкритих державних реєстрах;
2) громадське об’єднання зареєстроване пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу;
3) громадське об’єднання відмовилося від участі в конкурсі шляхом надсилання офіційного листа;
4) громадське об’єднання перебуває у стані припинення;
5) конкурсну пропозицію подано після закінчення встановленого організатором строку подання конкурсних пропозицій та/або не в повному обсязі;
6) установлено факт порушення громадським об’єднанням вимог бюджетного законодавства протягом двох попередніх бюджетних періодів із застосуванням заходу впливу за таке порушення (крім попередження).
Громадське об’єднання бере участь у співфінансуванні проекту в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.
Внесок на реалізацію проекту може здійснюватися громадським об’єднанням, яке визнано переможцем конкурсу та отримало фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, як матеріальні чи нематеріальні ресурси, у тому числі як разові, періодичні, цільові внески та відрахування засновників і членів; як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.
Адміністративні витрати на організаційне та матеріально-технічне забезпечення громадського об’єднання для реалізації загальнодержавних програм (проектів, заходів) можуть становити не більше як 20 відсотків загального обсягу коштів фінансової підтримки.
Видатки на оплату договорів про надання послуг не повинні перевищувати 20 відсотків загального обсягу бюджетних коштів фінансової підтримки, які призначаються для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), крім послуг:
оренда приміщень, території, споруди;
оплата транспортних послуг (у тому числі оренда транспортних засобів);
оплата поштових витрат та послуг зв’язку;
оплата витрат на проїзд, харчування та вартості проживання ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про жертви нацистських переслідувань”, “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років” та “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті” (які залучені до проведення або участі у програмі (проекті, заході), та штатних працівників громадського об’єднання ветеранів (які залучені до виконання програми (проекту, заходу) в межах норм, установлених постановою Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 98 “Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів”;
одноразове навчання працівника громадського об’єднання, відповідального за підготовку та проведення тендера (торгів), у разі здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за тендерною процедурою.
Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проєкту становить не більше 85 відсотків від загальної суми кошторису витрат на реалізацію проєкту та не може перевищувати граничний обсяг, визначений ща пріоритетним напрямом.
Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 16:00 год. 30 вересня 2020 року щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 10:00 до 16:00 (перерва з 13:00 до 14:00) за адресою: м. Київ, провулок Музейний, 12, Міністерство у справах ветеранів України, 2 поверх, каб. 209.
          За додатковою інформацією звертатись за контактним телефоном (044) 281-08-44 або електронною поштою на скриньку Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт. ( Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт. ).
Дата проведення першого засідання конкурсної комісії буде повідомлена додатково шляхом розміщення на офіційному вебсайті Міністерства у справах ветеранів України (mva.gov.ua).
 
          Увага!!!
          Конкурсні пропозиції будуть прийматись після закінчення заборон і обмежень встановлених відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.