" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ніхто не забутий, ніщо не забуте! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40986826 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Ніхто не забутий, ніщо не забуте! Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Напередодні 75-ї річниці Великої Перемоги воїни-«афганці» Чернігівщини віддають велику шану всім ветеранам війни, серед яких відомий в місті, ветеран Другої світової війни полковник Василь Іванович Шевчук.
0800.png
     Василь Іванович народився 27 серпня 1926 року  в селі Збараж Вінницької області. Часи дитинства припали на тяжкі повоєнні роки. В 17-річному віці він потрапив на фронт. Служив в артилерії, в батареї 45 мм. гармат. 
     Попереду були тяжкі фронтові дороги, битва на Балтійському морі і штурм Кеннінсберга. Як згадував сам Василь Іванович: «Міг я тоді подумати, що з 26 юнаків-односельців в рідне село повернусь я один». 
     Після Перемоги офіцер Шевчук продовжив військову службу, віддавши їй 31 рік. Разом з дружиною Ніною Юхимівною вони виховали сина Володимира, який продовжив традицію батька і став офіцером. Але, нажаль, в травні 1980 року сім'я Шевчука втратила свого єдиного сина, який героїчно загинув в Афганістані. Син Володимир виконав, як і його батько свій військовий обов'язок до кінця. 
     Тяжко переживав втрату свого сина Василь Іванович, але знайшов в собі сили зібрати біля себе 20-річних воїнів, які повернулися з Афганістану. Своїм бажанням та батьківським терпінням зумів об'єднати їх та створити одну із перших в Україні міську Спілку ветеранів війни в Афганістані. Багато добрих справ було зроблено організацією на чолі з ним: увічнення пам'яті загиблих в назвах вулиць, меморіальних дошках. Був відкритий в місті пам'ятник загиблим в Афганістані, постійно надавалася моральна і матеріальна підтримка інвалідам війни і сім’ям загиблих.
0702.jpg
      За своє життя Василь Іванович Шевчук  пройшов через великі випробування: Велика Вітчизняна війна, втрата близьких і рідних людей. Але його доброта, відвертість і щире бажання допомогти людям, залишились в пам'яті багатьох поколінь чернігівців.
     Напередодні 75-ї річниці Великої Перемоги  хочемо згадати ветеранів Другої світової війни, партизанів, підпільників всіх тих, хто тяжко працював в тилу заради перемоги. 
     Світла пам'ять Вам ветерани, світла пам'ять Вам, Василь Іванович Шевчук!
Прес-служба Чернігівського обласного відділення УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.