" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Чернігові відбулася важлива подія Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40989244 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
У Чернігові відбулася важлива подія Надрукувати Надіслати електронною поштою
22 червня у Чернігові, у 79 річницю з дня початку Великої Вітчизняної війни – найтрагічнішої війни в історії цивілізації, урочисто відкрито меморіальну дошку Василю Івановичу ШЕВЧУКУ – одному з найбільш шанованих людей Чернігівщини, відомому громадському діячу, краєзнавцю, ветерану Другої світової війни та засновнику найпотужнішого ветеранського руху Чернігівщини – першому голові Чернігівської міської організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
0800.jpg
0801.jpg
0802.jpg
Василь Іванович Шевчук народився 27 серпня 1926 року в селі Збараж Козятинського району Вінницької області. Помер – 14 жовтня 2016 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в День Захисника України, на 91 році життя. Похований на міському кладовищі «Яцево» поруч із сином та дружиною Ніною Юхимівною. Нагороджений орденами Червоної Зірки, Слави третього ступеня, Вітчизняної війни другого ступеня та багатьма медалями, серед яких «За бойові заслуги» і «За взяття Кенігсбергу».
0803.jpg
0804.jpg
0805.jpg
На урочистих заходах, біля будинку де він проживав на вулиці Івана Мазепи, 29, зібралися чернігівці, ветерани Афганської війни, учасники АТО-ООС, члени сімей загиблих, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, голова Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Соколов.
0806.jpg
0807.jpg
Ім'я Василія Івановича Шевчука для багатьох стало символом незламності духу, зразком патріотизму й мужності, відданості своїй меті й порядності, а ще – душевної доброти. Все його життя – це боротьба. Він пройшов крізь багато випробувань: страшний голод у 1933-му, горнило Великої Вітчизняної війни, тяжкі післявоєнні роки. А потім – втрату єдиного сина Володимира, який одним із перших уродженців Чернігівщини загинув на Афганській війні.
0808.jpg
0810.jpg
Тоді Василь Іванович знайшов в собі сили, доклавши дуже багато зусиль для становлення і розвитку однієї з перших у СРСР ветеранських організацій воїнів-«афганців», об’єднавши навколо себе двадцятирічних хлопців, які повернулися з Афганістану, створивши у Чернігові «афганський» клуб, згодом перетворивши його, разом з ними і сім’ями загиблих на Афганський війні кращих синів Чернігівщини, в могутню та дружню Чернігівську міську Спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
0811.jpg
0812.jpg
Він став не просто старшим товаришем, наставником, а й справжнім батьком для всіх тих, опалених війною, двадцятирічних ветеранів. Багато добрих справ було зроблено очолюваною ним організацією: увічнення пам'яті загиблих воїнів у назвах вулиць й меморіальних дошках, встановлення пам’ятника уродженцям Чернігівщини загиблим на Афганській війні.
На урочистому мітингу промовці згадували Василя Івановича, як мужнього чоловіка на долю якого випали великі випробування. Його доброта, відвертість і щире бажання допомогти людям залишиться в пам’яті багатьох чернігівців. 
Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять Василя Івановича ШЕВЧУКА, до меморіальної дошки поклали квіти. 
Слава героям Другої світової війни! Вічна їм пам'ять!
Володимир БЕЛЯЄВ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.