" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Продовжується ліквідація госпіталів для ветеранів війни Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40980732 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Продовжується ліквідація госпіталів для ветеранів війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Незважаючи, що 16 червня Верховна Рада України прийняла Постанову «Про недопущення зупинки функціонування госпіталів ветеранів війни під час впровадження другого етапу медичної реформи» № 3235 від 20 березня 2020 року, на місцях продовжується ліквідація медичних установ, які допомагають у лікуванні ветеранам війни, чорнобильцям, ветеранам АТО-ООС.
      Постанова передбачає відтермінування переходу на нову систему фінансування госпіталів ветеранів війни через Національну службу здоров’я України на один рік. Крім того, відповідно до постанови зберігається усталений порядок фінансування госпіталів для ветеранів війни шляхом передачі субвенції з Державного бюджету через Міністерство охорони здоров’я України.
     На адресу Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) надійшло повідомлення з Первомайська Миколаївської області про закриття терапевтичного відділення Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни, де безкоштовно проходять обстеження та лікування ветерани війни, АТО-ООС,  ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС  Первомайська та північного регіону області. Причиною закриття є відсутність фінансування на утримання закладу.
      Такий перебіг подій викликав обурення людей. Тому 10 липня Первомайське товариство ветеранів Афганістану (голова – В. Йонга) організувало і провело акцію протесту з вимогою – не закривати відділення Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни (відео додається).
     11 липня відбулася зустріч активу громадських організацій з народним депутатом України Максимом Дирдіном, який після вивчення питання. провів, у присутності активу, телефону розмову з головою Миколаївської обласної ради В. Москаленко і головним лікарем Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни, з метою вирішення даної проблеми, аби зберегти подальше функціонування даного закладу у Первомайську.
     Сподіваємося, що шляхи вирішення проблеми знайдуться. І не забуваємо, коли ми разом – сила!
Прес-служба УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.