Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40958264 Відвідувачів
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
ВІДБУЛАСЯ VIII ЗВІТНО-ВИБОРЧА КОНФЕРЕНЦІЯ СМО УСВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
     25 липня, за участі голови Сумської обласної організації «Спілки ветеранів Афганістану» Анатолія Линника, Почесного голови Спілки Володимира Артюха, голови Сумської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Володимира Рикуна, начальника Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетського корпусу» ім. І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України, генерала-майора Юрія Свідлова і членів міської організації, відбулася VIII звітно-виборча конференція СМО УСВА.
2700.jpg
     Відповідно до порядку денного, присутні прослухали звіт голови СМО УСВА щодо виконаної роботи в звітний період з 2016-го по 2020-й рік.
      Володимир Рикун зазначив, що впродовж очолення ним міської організації УСВА спільно з СОО «СОВЕАФ» було ініційовано нарахування щомісячної фінансової допомоги з кошторису області інвалідам І групи внаслідок війни в Афганістані та сім’ям загиблих. Із такою ж програмою голова СМО УСВА звернувся до міської ради, і, за підтримки депутатів, зміг домовитися про додаткові виплати вище зазначеним категоріям в розмірі 1 200 грн. Загалом, інваліди І групи та сім’ї загиблих воїнів Афганістану на Сумщині отримують 2 400 грн. щомісячної допомоги.
2701.jpg
      Володимир Рикун звітував про капітальний ремонт меморіалу загиблим воїнам Афганістану в Сумах, зроблений 2017 року. Разом із Анатолієм Линником голова СМО УСВА досяг домовленостей з міським головою Олександром Лисенком щодо викладення тротуарної плитки навколо пам’ятника. Розповів і про ремонт двох палат в Сумському обласному клінічному госпіталі ветеранів війни, зроблений за власні кошти.
     Доповідач відзначив проведення пам’ятних дат до Дня виведення радянських військ з Афганістану, державних свят у Сумах, а також щодо суботників організації, екологічних акцій, заходів військово-патріотичного виховання молоді.
      Присутні заслухали й виконуючого обов’язки голови ревізійної комісії СМО УСВА Василя Якимовича. Зі звіту стало відомо, що сума витрат міської організації за чотири роки значно перевищила суму надходжень. Що, власне, обумовлено фактичною відсутністю фінансової підтримки організації органами місцевого самоврядування.
2702.jpg
      Шляхом відкритого голосування, делегати конференції одноголосно обрали Володимира Рикуна головою СМО УСВА на другий термін.
      — Хочу зазначити, що з Володимиром Іллічем, справді, комфортно працювати. Він завжди підіймає слухавку, а для мене це важливо. Завжди приїжджає, відгукується з приводу будь-якого питання, а питань за ці чотири роки було чимало… Проте також нагадаю відому приказку «один у полі – не воїн», тож у міській організації варто сформувати надійну опору з людей, які готові будуть працювати, відстоювати права ветеранів Афганістану, пільги. Сьогодні багато тих, хто вміє критикувати, та мало тих, хто може, дійсно, зробити щось варте уваги, – наголосив голова СОО «СОВЕАФ» Анатолій Линник.
      Обрано склад правління і  ревізійної комісії СМО УСВА.
       Серед інших питань, порушених на конференції, обговорили участь ветеранів Афганістану у виборах до органів місцевого самоврядування і відзначення 2 серпня – Дня високомобільних десантних військ.
2703.jpg
       Присутні привітали Володимира Рикуна з обранням на другий термін головою Сумської міської організації УСВА.
Прес-служба «СОВЕАФ»
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов