" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ніхто, крім нас! 90 років ПДВ! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40976369 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Ніхто, крім нас! 90 років ПДВ! Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Промовисто під час урочистого заходу у Сумах, присвяченого 90-річчю створення Повітряно-десантний військ прозвучали слова легендарного командувача ПДВ Героя Радянського Союзу генерала армії Василя Пилиповича Маргелова: «Не потрапив до ПДВ – радій, а потрапив – пишайся».
0312.jpg
0313.jpg
     І присутні ветерани-десантники, справді, помітно пишаються, а більше за них – їх дружини, діти, онуки…
0314.jpg
     В Збройних Силах України служили воїни-десантники, які брали   участь у війні в Афганістані та в інших зарубіжних країнах, в миротворчих операціях, в ліквідації наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, а сьогодні – виконують обов’язок з захисту Батьківщини на сході країни. Усі вони – приклад для наслідування, усі – герої.
0315.jpg
0316.jpg
     — Ми з вами, хто прийняв присягу, пам’ятаємо її останнє речення: «Служити народу України». І з гордістю можемо сказати, обіцянка виконана. На жаль, не всі повернулися живими. Фронти за всю історію Повітряно-десантних військ були різні. Але, командири, ставлячи десантникам завдання, розуміли – його виконають. Вам ми дякуємо за нашу історію, а ваша історія – у ваших відзнаках, – звернувся до присутніх міський голова Олександр Лисенко.
0317.jpg
      З нагоди свята міський голова нагородив медалями «Ніхто, крім нас!» 90 років ПДВ» ветеранів-десантників Володимира Рикуна, Володимира Артюх і Віталія Кривошея. Віталій Кривошей, у свою чергу, запросив побратимів Володимира Артюха, Володимира Рикуна і В’ячеслава Лук’яненка та вручив їм футболки з символікою, приуроченою четвертій річниці створення спецназу в Україні.
0318.jpg
0319.jpg
      За сумлінне виконання обов’язків, підтримку ветеранського руху в місті Суми, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди 90-річчя першого десантування військ грамоти міського голови отримали Сергій Світличний, Василь Якимович, Олександр Александров, Роман Харченко і Олексій Кравченко.
0320.jpg
     Заступник військового комісара підполковник Євгеній Варламов назвав імена тих, хто опікується патріотичним вихованням молоді і вручив грамоти «За активну громадську позицію, патріотизм та співпрацю у військово-патріотичній роботі з військовослужбовцями та молоддю України» Олександру Черних і Олександру Висіканцеву.
0321.jpg
0322.jpg
0323.jpg
     Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, до пам’ятника     поклали квіти. Настоятель «афганської» церкви Іоанна Воїна Євген Феденко відслужив панахиду.
Прес-служба «СОВЕАФ».
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.