" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вшановано пам'ять Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40982792 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Вшановано пам'ять Надрукувати Надіслати електронною поштою

Вшановано пам'ять воїна-інтернаціоналіста Олега Онищука та ізяславчан, які загинули в Афганістані

27-01.jpg

Афганістан… Афганська війна тривала 10 років. Молоді люди йшли у те пекло не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов'язок, несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя.

Десять років українські родини з нетерпінням чекали завершення страшної за своїми втратами війни. Однак не для всіх він наступив радісним і щасливим. Тисячі наших співвітчизників, серед яких і немало ізяславчан, так і не повернулися до рідної домівки. А скільком війна скалічила життя!

Кажуть, що час - найкращі ліки, хоча роки минають, а пам'ять вперто вертає усіх назад, коли недолугі керівники взялися наводити лад на чужих територіях, віддавати абсурдні накази.

У несправедливій і жорстокій війні, виконуючи свій інтернаціональний обов`язок, 31 жовтня 1987 року загинув наш земляк Герой Радянського Союзу Онищук Олег Петрович.

Напередодні роковин цього трагічного дня на меморіалі пам’яті Олега Онищука та воїнів-інтернаціоналістів району зібрались учасники війни в Афганістані та члени їх родин, керівництво району та міста, аби вшанувати полеглого та його бойових побратимів.

У меморіальному заході зокрема взяли участь: заступник голови райдержадміністрації Павло Ковальчук, заступник голови районної ради Михайло Борисюк, Ізяславський міський голова Валентина Корнійчук, голова Ізяславської районної спілки ветеранів Афганістану Василь Тележинський, голова районної ради Організації ветеранів України Лідія Загоруй.

Присутні  схилили голови у скорботному мовчанні перед світлою їх пам’яттю  та поклали квіти до пам’ятника Олегу Онищуку та пам’ятних каменів на честь уродженців району, які загинули в Афганістані.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.