" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ХІІ звітно-виборчої конференція Херсонської обласної організації УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41034682 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою

ХІІ звітно-виборчої конференція Херсонської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану
(воїнів-інтернаціоналістів).

27 лютого 2021 року відбулася ХІІ звітно-виборчої конференція Херсонської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Делегатів обрано - 56, (із-за карантинних обмежень), прибуло і брало участь в голосуванні 50 чоловік.

Білий Володимир Миколайович обраний головою Херсонської обласної організації УСВА, одноголосно.

05-01-00.jpg

Біографічна довідка:

Володимир Миколайович Білий народився 21 вересня 1964 року, село Червоноармійське, Великоолександрівського району, Херсонської області.

Має вищу освіту, закінчив Одеське вище артилерійське командне училище, 1985 рік,  експлуатація та ремонт артилерійського озброєння. В 2020 році захистив кандидатську дисертації і отримав наукову ступень «кандидат сільськогосподарських наук». Білий В.М. з 1997 по 2006 роки працював на керівних посадах на різних підприємствах міста Херсона.  На даний час працює генеральним директора Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства «5 Елемент».

Білий Володимир Миколайович виконував інтернаціональний обов’язок в Демократичній Республіці Афганістан в період з жовтня 1985 по серпень 1987 роки на посаді командира взводу управління начальника артилерії 70-ої окремої мотострілкової бригади, приймав участь в бойових діях, під час яких проявив мужність та героїзм, за що був нагороджений орденом «Червоної Зірки» та медаллю «За відмінну військову службу в Республіці Афганістан» І ступеню. Продовжив військову службу в Збройних Силах СРСР та Збройних Силах України до 1997 року. Після чого вийшов на пенсію за вислугою років та являється військовим пенсіонером Збройних сил України.

Після виходу на пенсію, не зважаючи на зайнятість по основному місцю роботи Володимир Миколайович активно включився в громадську діяльність, став членом правління Херсонської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, очолив такий важливий напрямок роботи організації, як увіковічення пам`яті загиблих в Афганістані та інших країнах в області.

За його ініціативи та Новокаховської міської ради за його власні кошти і проектом в м. Нова Каховка побудовано пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам «Чорний тюльпан», який встановлено та урочисто відкрито у 2009 році до 20-ої річниці виведення військ з Афганістану. За безпосередньої участі Білого В.М. у 2013 році було розроблено проект по якому, також за його кошти, побудовано в м. Херсоні меморіальний комплекс «Воїнам-інтернаціоналістам», який урочисто відкрито в парку Слави 15 лютого 2013 року. Володимир Миколайович постійно надає матеріальну допомогу сім`ям загиблих та інвалідам війни в Афганістані, які проживають в області та втілює в життя державні та обласні програми, стосовно ветеранів та інвалідів війни. За допомогою Володимира Миколайовича встановлено багато меморіальних дощок в пам'ять про загиблих в Афганістані Херсонцях. 15 лютого 2021 року за ініціативою Білого В.М. був розроблено проект в втілено меморіальну дошку Столяру Володимиру Пилиповичу, який протягом 20-ти років очолював Херсонську обласну організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Білий В.М. активно бере участь в організації та проведенні всіх меморіальних заходів, пов’язаних з відзначенням знакових подій для України та Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Вагомий внесок по укріпленню кордонів в Генічеському і Каланчацькому районах вніс учасник бойових дій, полковник Білий В.М.

За активну життєву позицію та громадську діяльність нагороджений «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеню, рейтинговим орденом «Гордість нації». За вагомий внесок у розвиток православ’я нагороджений Орден Святого Великомученика Георгія Побідоносця, а також, багатьма відомчими нагородами України.

Володимир Миколайович користується великою повагою та заслуженим авторитетом серед побратимів і мешканців області.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.