" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкриття експозіції Афганської війни в Славутичі Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40991146 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Відкриття експозіції Афганської війни в Славутичі

21-01-00.jpg

Минає рік за роком, якісь події з нашого життя забуваються, але є такі, яким назавжди залишається місце в нашій пам'яті. До таких подій належить і війна в Афганістані, у якій брали участь радянські солдати. Більше тридцяти років тому вони повернулися на Батьківщину, але гіркі спогади того часу не дають забути тих, хто навічно залишився на чужині і кому більше не судилося побачити своїх рідних і близьких.

Тому учасники війни в Афганістані вважають своїм обов’язком ділитися спогадами з підростаючим поколінням. Ніхто і ніщо не повинно бути забутим, адже це наша історія.

На цей раз Славутицька міська спілка ветеранів Афганістану запросила старшокласників відвідати , яку колишні воїни створили власноруч. Гвардії прапорщик ВДВ Прантенко В. В. , та його соратники – розвідник рядовий Терещенко В. Ю., і прикордонник сержант Брагида М. І. розповіли школярам про ті далекі події: про політичну ситуацію в ті роки, про участь наших солдат у бойових діях. Все це супроводжувалося показом різних експонатів.

Увагу учнів привернули нагороди, які ветерани пронесли через роки і тепер з хвилюванням розповідали про кожну з них.

Експозиція вразила відвідувачів своїм «розмахом»: тут і макеті бойової техніки того часу, і зброя, і військова форма. Члени Спілки власноруч створили інтерьер тих умов, в яких вони воювали. Кожна гора, кожна стежка знайома їм до болю в серце і до цього часу є нагадуванням того, де і як це було.

Важко уявити, як в такому маленькому вдалося створити повну картину тих років, кожен елемент якої пронизаний духом війни і героїзму радянських солдат.

Школярі відчули цю атмосферу і тому їм було цікаво все, що стосувалося війни в Афганістані. Серед відвідувачів були і діти воїнів - інтернаціоналістів. Тому потік питань не висихав, а виступаючим довелося героїчно витримати цей натиск.

Дуже порадувало, що спадкоємність поколінь відчувалася дуже сильно і, завдяки цій зустрічі і експозиції, у учнів посилилася зацікавленість в історії власного народу.

Хочеться подякувати героїв Афганської війни за те, що вони так активно беруть участь у вихованні молоді та діляться своїм безцінним життєвим досвідом.

Кропта О. В., зав. Сектором клубної роботи Славутицького ЗБІЦ Київської обл..

21-01-01.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.