" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Експонати Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41057672 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

У Полтаві до музею передали привезені речі з Афганістану

24-02-00.jpg

Купони, сорочка та книга. Ці речі до Полтавського краєзнавчого музею передали полтавські ветерани війни в Афганістані. Усе це вони привезли додому з війни, каже учасник бойових дій Олександр Расько.

"Я тримаю в руках чеки якими оцінювали нашу роботу на війні. У Радянському союзі були магазини "Берізка". Вони у кожному великому місті були і там можна було отоваритися на ці чеки", − каже ветеран війни в Афганістані Олександр Расько.

24-02-01.jpg

"Це невеликий експонат, як кажуть, дембельська шпилька, зроблена своїми руками. ДРА – це Демократична республіка Афганістан. Вона висіла у мене на стіні, я вирішив її передати у музей", − говорить ветеран війни в Афганістані Анатолій Матвієнко.

24-02-02.jpg

Ці речі розмістять в експозиції, яка присвячена війні в Афганістані, говорить співробітниця музею Велентина Клочко. Існує вона з 2004 року.

"Ми відзначали 15-річчя виводу радянських військ з Афганістану. Це тоді була ініціатива афганців, які пройшли горнило цієї війни, створити таку кімнату. З їх допомогою ми створили таку експозицію", − говорить співробітниця Полтавського краєзнавчого музею Валентина Клочко.

24-02-03.jpg

Нагадаємо, війна в Афганістані розпочалась у грудні 1979 і тривала майже 10 років. Виведення радянських військ почалося 15 травня 1988. Згідно із Женевськими угодами, Радянський Союз зобов’язався вивести своїх військових з афганської території. Завершили це 15 лютого 1989. За словами голови громадської організації «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини» Івана Петренка, у цій війні брали участь приблизно шість тисяч людей із Полтавщини.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.