" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ВІДЛУННЯ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40987444 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою

ВІДЛУННЯ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ

Виконуючи план проведення запланованих заходів Харківського міського Конкурсу «Єдина соціальна мережа», Громадська організація «Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова» з проектом «Воїни-інтернаціоналісти – активна частина громади. Соціалізація та психологічна підтримка ветеранів та інвалідів війни» 14 травня 2021 року провела урочистий захід у КЗ "Харківському навчально-виховному комплексі №106 Харківської міської ради Харківської області   імені В.О. Кисіля". Навчально-виховний комплекс носить імь’я свого випускника Володимира Кисіля, воїна-афганця, який   був нагороджений трьома медалями «За відвагу». Також випускник цієї школи Олександр Криуленко учасник бойових дій в Афганістані  нагороджений орденом «Червоної зірки» посмертно.

24-03-00.jpg

Урочистий захід був присвячений  відкриттю «Пам’ятного місця» «ВІДЛУННЯ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ» на честь випускників КЗ «ХНВК № 106», яке було розроблено Громадською організацією «Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова» при підтримки Харківської міської ради, Управління та Департаменту соціальної політики Харківської міської ради. На заході, були присутні Голова Адміністрації Шевченківського району  Харківської міської ради  Володимир  Котковський,  матері героїв - Кисіль Валентина Михайлівна та Криуленко Світлана Семенівна, воїни-інтернаціоналісти та учні школи.

24-03-01.jpg

Під час свого виступу Голова Адміністрації Шевченківського району   Харківської міської ради  Володимир  Котковський привітав усіх з цією важливою подією та передав привітання від секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова, а Голова Громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова» Михайло Биков звернув увагу присутніх на тому факті що це «Пам’ятне місце» перше у Харкові, яке розроблено воїнами-інтернаціоналістами і наголосив про його важливість в національно-патріотичному виховуванні молоді та у збереженні правдивої історії про події, які відбувалися під час війни в Афганістані і підкреслив що це «Пам’ятне місце» відкривається саме у ті дні, коли 15 травня 1988 року розпочався вивід військ з Афганістану. Також Михайло Биков  запевнив присутніх, що ця робота ветеранами буде продовжена і такі «Пам’ятні місця» заплановані в інших закладах середньої освіти міста Харкова. Валентина Михайлівна Кисіль подякувала усім хто організував цю зустріч і пам’ятає про тих хто не повернувся з тієї війни та побажала усім мирного неба.

Після закінчення офіційної частини Голова Адміністрації Шевченківського району Володимир  Котковський, Голова «Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району  міста Харкова» Михайло Биков, Кисіль Валентина Михайлівна та Криуленко Світлана Семенівна, разом  з воїнами-інтернаціоналістами та представниками учнівського самоврядування взяли участь у висадці дерев пам’яті Володимиру Кисілю та Олександру Криуленку, які висадили на шкільному подвір’ї. Учні початкових класів висадили квіти.

24-03-02.jpg

При проведенні заходу були враховані необхідні заходи карантинних обмежень, які спрямовані на попередження поширення COVID-19.

Голова
«СВА(в-і)ШРМХ»                                                                                                      М. БИКОВ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.