" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Духовність Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41284252 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Укрінформ
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Переможні «Пасхальні дзвіночки»

Вихованці недільної школи при храмі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії взяли активну участь у гала-концерті Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пасхальні дзвіночки».

А відбувся цей визначний у духовному житті молодого покоління захід 30 травня, до Дня захисту дітей, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Києво-Печерській Лаврі, на території Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань провів гала-концерт Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пасхальні дзвіночки» з благодійною метою для своїх найменших підопічних: дітей-сиріт, дітей з обмеженими функціональними можливостями та дітей воїнів ООС.

Конкурс проводився серед вихованців недільних шкіл Української Православної Церкви, які приїхали з різних куточків України. І серед них продемонстрували свій мистецький рівень шепетівчани — п’ятнадцять учнів  недільної школи при храмі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, настоятелем якого є колишній воїн-афганець, протоієрей Анатолій Вересюк,  під керівництвом і наставництвом протоієрея, отця Федора Вересюка та вчительки Неоніли Малаціон.

Перед їх поїздкою у столицю відбувся молебень для подорожуючих батьків і вчителів. А ось і велична духовна твердиня - Києво-Печерська Лавра. Після хвилюючої зустрічі відбулись незабутні виступи на сцені Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, які нашим землякам принесли успіх.

Вихованці недільної школи стали переможцями у театральній номінації. Їх театральна постановка «Христос є Любов» була схвально оцінена компетентним журі. Тож наші юні земляки за свої старання й таланти були заслужено удостоєні третього місця серед двох сотень учасників. Їх нагородили музичним центром.

— Конкурс проходив онлайн у трьох номінаціях: театральному, хоровому та художньому. Діти з усієї України надсилали на конкурс відео своїх виступів. Загалом брали участь понад 200 колективів у театральних і хорових виступах, художніх конкурсах. А на завершення відбувся великий гала-концерт фестивалю, у якому виступали хорові колективи і було представлено три театральні виступи, один з яких — наш, присвячений Воскресінню Христовому, — розповів протоієрей, отець Федір Вересюк. — І ці виступи несли велику радість як діткам з особливими потребами, так і виступаючим, які відчували всю важливість події з її духовним змістом і силою добра.

Тож хочеться висловити велику вдячність усім благодійникам, які у міру своїх можливостей підтримали наших дітей. Хай за благі справи доброчинцям воздасться сторицею. Адже ми повинні невтомно свідчити усім радість Воскресіння Христового і показати усій державі, що духовна Україна має великі таланти. Й ті діти, які взяли участь у цьому фестивалі, — наше майбутнє. Даний захід також активізує їх до участі у сфері благодійності, сприяє духовно-просвітницькій роботі, а головне — зміцнює переконання, що світ врятує добро, наша віра, любов і надія.

В. ВАСИЛЕНКО.

На знімках: учні недільної школи при храмі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії під час фестивалю-конкурсу «Пасхальні дзвіночки».

08-03-00.jpg

08-03-01.jpg

08-03-02.jpg

08-03-03.jpg

08-03-04.jpg

08-03-05.jpg

08-03-06.jpg08-03-07.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.