" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Духовність Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41015351 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Переможні «Пасхальні дзвіночки»

Вихованці недільної школи при храмі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії взяли активну участь у гала-концерті Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пасхальні дзвіночки».

А відбувся цей визначний у духовному житті молодого покоління захід 30 травня, до Дня захисту дітей, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Києво-Печерській Лаврі, на території Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань провів гала-концерт Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пасхальні дзвіночки» з благодійною метою для своїх найменших підопічних: дітей-сиріт, дітей з обмеженими функціональними можливостями та дітей воїнів ООС.

Конкурс проводився серед вихованців недільних шкіл Української Православної Церкви, які приїхали з різних куточків України. І серед них продемонстрували свій мистецький рівень шепетівчани — п’ятнадцять учнів  недільної школи при храмі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, настоятелем якого є колишній воїн-афганець, протоієрей Анатолій Вересюк,  під керівництвом і наставництвом протоієрея, отця Федора Вересюка та вчительки Неоніли Малаціон.

Перед їх поїздкою у столицю відбувся молебень для подорожуючих батьків і вчителів. А ось і велична духовна твердиня - Києво-Печерська Лавра. Після хвилюючої зустрічі відбулись незабутні виступи на сцені Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, які нашим землякам принесли успіх.

Вихованці недільної школи стали переможцями у театральній номінації. Їх театральна постановка «Христос є Любов» була схвально оцінена компетентним журі. Тож наші юні земляки за свої старання й таланти були заслужено удостоєні третього місця серед двох сотень учасників. Їх нагородили музичним центром.

— Конкурс проходив онлайн у трьох номінаціях: театральному, хоровому та художньому. Діти з усієї України надсилали на конкурс відео своїх виступів. Загалом брали участь понад 200 колективів у театральних і хорових виступах, художніх конкурсах. А на завершення відбувся великий гала-концерт фестивалю, у якому виступали хорові колективи і було представлено три театральні виступи, один з яких — наш, присвячений Воскресінню Христовому, — розповів протоієрей, отець Федір Вересюк. — І ці виступи несли велику радість як діткам з особливими потребами, так і виступаючим, які відчували всю важливість події з її духовним змістом і силою добра.

Тож хочеться висловити велику вдячність усім благодійникам, які у міру своїх можливостей підтримали наших дітей. Хай за благі справи доброчинцям воздасться сторицею. Адже ми повинні невтомно свідчити усім радість Воскресіння Христового і показати усій державі, що духовна Україна має великі таланти. Й ті діти, які взяли участь у цьому фестивалі, — наше майбутнє. Даний захід також активізує їх до участі у сфері благодійності, сприяє духовно-просвітницькій роботі, а головне — зміцнює переконання, що світ врятує добро, наша віра, любов і надія.

В. ВАСИЛЕНКО.

На знімках: учні недільної школи при храмі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії під час фестивалю-конкурсу «Пасхальні дзвіночки».

08-03-00.jpg

08-03-01.jpg

08-03-02.jpg

08-03-03.jpg

08-03-04.jpg

08-03-05.jpg

08-03-06.jpg08-03-07.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.