" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - В Євпаторії завершено “афганську” семінар-дискусію Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40989102 Відвідувачів
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
В Євпаторії завершено “афганську” семінар-дискусію Надрукувати Надіслати електронною поштою
      Як уже раніше повідомлялося на сайті Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) 16-18 травня 2008 року у місті Євпаторії відбувся семінар-дискусія цієї 130-тисячної широко відомої громадської організації.
   На семінар-дискусію з’їхалися представники УСВА з усіх регіонів України. Перелік питань, які винесли на захід, був дуже широкий. Від статутних до політико-економічних.

 
     Особливої гостроти при обговоренні набуло питання щодо вступу та залучення до участі в діяльності УСВА колегіальних членів, тобто інших організацій колишніх військовослужбовців, працівників МВС, СБУ та інших силових структур. В ході дискусії висловлювалися різні думки та аргументи як “за”, так і “проти” цього кроку. З одного боку існує спокуса збільшення кількості членів УСВА, підвищення і активізації діяльності. А з другого, існує небезпека повного розбалансування діяльності УСВА. Таким чином питання такої важливості з наскоку вирішувати не можна, а лише після детального аналізу, чим і займеться керівний склад Спілки.
    Іншим несподівано гострим питанням стало відношення “афганців” до примирення ветеранів Радянської Армії та вояків ОУН-УПА. Оскільки воно в цілому в Україні заполітизоване і може бути “розкольним” навіть для монолітної організації УСВА було вирішено надати рекомендацію членам УСВА тимчасово його не коментувати.
   З економічного блоку питань присутні виявили зацікавленість щодо пропозиції першого заступника голови УСВА Юрія Зубка по організації в кожній області реабілітаційних центрів, один з яких вже будується на Волині біля озера Світязь. Виявилася цікавою і знайшла підтримку у присутніх пропозиція голови Ревізійної комісії УСВА Володимира Сіроштана щодо організації “афганської” кредитної спілки. А керівник Житомирської обласної організації Павло Мєнтов настійливо рекомендує повернутись до ідеї створення єдиної інформаційної бази з економічних питань.
Блок мас-медійних питань набув особливого значення, оскільки стан інформаційної політики УСВА було визнано слабким. Для підвищення якості інформаційної роботи запропоновано надати газеті Спілки “Третій тост” новий статус – самостійної редакційної одиниці, з корпунктами на місцях та розгорнути роботу щодо створення власного медіа-холдингу.
   Приділяти роботі на сайті Спілки більше уваги запропоновано декількома учасниками заходу, оскільки інформація про діяльність обласних спілок на сайті майже відсутня. Керівники місцевих осередків чомусь дуже мало уваги приділяють інформаційній роботі. Ситуація вже досягла такої критичної межі, коли в інформаційному просторі про “афганців” стали згадувати лише раз на рік – 15 лютого.
   Побували на семінарі і гості. Візит ввічливості здійснив мер Євпаторії Андрій Даниленко. В своєму короткому виступі він запевнив присутніх у незмінності традиційного уважного ставлення місцевої влади до проблем “афганців” та ветеранів інших категорій.
   Взяв участь у роботі семінару і мер Севастополя, керівник кримських “афганців” Сергій Куніцин. В своєму виступі Сергій Володимирович розповів про політичну ситуацію в Севастополі та причини її загострення. Також він повідомив присутніх, що референдуму по його перевиборам не буде, оскільки ініціатори референдуму, місцеві комуністи, програли судову справу.
   При підбитті підсумків роботи було визнано, що більшість дискусійних питань, як то: колегіальне членство, реєстрація первинних організацій, розділи роботи первинних організацій, виключення з рядів Спілки, інформаційна робота, надто важливі і складні, щоб приймати з них рішення. Тому, було визнано необхідним провести засідання Правління УСВА в найближчий час з визначенням програми дій, аж до позачергової Конференції Спілки.

   На фото: дискусія у розпалі; про проблеми Волинських "афганців" розповідає Григорій Павлович.
Прес-служба УСВА
 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.