" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Оновлені дошки пам’яті Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40973889 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Оновлені дошки пам’яті полеглим воїнам-односельцям у П’ятиднівській гімназії повернуть до 14 жовтня

11-01-00.jpg

До редакції «Володимир Медіа» звернувся голова Володимир-Волинської спілки воїнів-інтернаціоналістів Іван Омельчук з наступною проблемою: у П’ятитиднівській гімназії з невідомих причин зникли зі стіни холу дошки пам’яті полеглим односельчанам в Афганістані та у зоні АТО. Даною подією також  стурбовані ексдиректорка навчального закладу Надія Зволянська, ветеран-афганець, уродженець села П’ятидні Олексій Євтошук та сільська староста.

11-01-01.jpg

Звісно, на перший погляд це кричуща ситуація, адже патріотичне виховання учнів починається з шани та пам’яті тим, хто віддав  життя, виконуючи свій обов’язок перед державою. Особливо воно актуальне в даний час, коли в країні продовжують гинути військові в зоні ООС.

Зважаючи на це, вищезгадані представники спільно з головою громадської ради при Володимир-Волинській РДА Максимом Клим’юком зустрілися з директоркою навчального закладу Світланою Дубицькою, аби розібратися у даній ситуації та по мірі можливості її вирішити.

11-01-02.jpg

Перше, що кинулося у вічі під час відвідування закладу: на фасаді гімназії, поруч з вхідними дверима, розміщено дві меморіальні дошки полеглим односельцям, біля яких лежали живі квіти. Отже пам’ять про них жива…

Під час спілкування у бібліотеці, куди тимчасово перенесли стенди,  директорка пояснила: дошки вшанування пам’яті були здійняті для подальшого їх естетичного оновлення та представлення в іншому форматі. Світлана Євгенівна вважає, що інформація, котра розміщена на стендах, потребує доповнення додатковими матеріалами, фотографіями з домашніх архівів, з друкованих засобів масової інформації. Після цього їх розмістять в іншому холі першого поверху.

11-01-03.jpg

На це надто бурхливо відреагували Олексій Євтошук та Надія Зволянська, пояснюючи, що подібні стенди мають перебувати на видному місці, тобто при вході в школу. Щоб кожний відвідувач мав змогу їх відразу ж побачити.

На це Світлана Дубицька заперечила, адже гімназія – заклад, вхід до якого у період адаптивного карантину обмежено навіть батькам. Крім цього, нова українська школа передбачає кардинальні зміни навчально-виховного процесу.

Компромісну ситуацію запропонували голова громадської ради при Володимир-Волинській РДА Максим Клим’юк та голова спілки воїнів-інтернаціоналістів Іван Омельчук: обговорити дане питання на раді педагогічних працівників з подальшим винесенням на батьківські збори. Директорка гімназії Світлана Дубицька запевнила присутніх в тому, що до 14 жовтня – Дня Покрови Святої Богородиці та Захисника України оновлені стенди розмістять на стіні холу.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.