" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Шепетівчани–афганці відзначили 35–річний ювілей спілки Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41022195 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Шепетівчани–афганці відзначили 35–річний ювілей спілки

День 14 жовтня 2021 року недарма виявився теплим і погожим. Суспільство відмічало як релігійне свято – Покрови Пресвятої Богородиці, так і свята історично-значимі для України: День захисника України, День Українського козацтва, День створення УПА.

Члени Шепетівської спілки ветеранів Афганістану прийняли участь у мітингу–реквієму та покладанні квітів біля майбутнього пам’ятника загиблим бійцям на Сході України.

«Солдат війни не обирає» – такі слова викарбувано на меморіальному комплексі загиблим воїнам–інтернаціоналістам в місті Хмельницький.

Члени спілки в цей день поклали квіти біля вічного вогню та «Чорного тюльпану». А ще в цей день відбулася ювілейна знакова подія – 35 років створення Шепетівської СВА.

На урочистостях, присвячених цій даті, були сказані гарні вітальні слова гостями ветеранів–афганців: міським головою Віталієм Бузилем, його заступником Віталієм Янушевським, керівниками відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Наталією Стасюк та Аллою Гайдай, народним депутатом України сьомого скликання Романом Мацолою. З великою увагою присутні слухали першого капелана гарнізону міста Шепетівки, настоятеля храму святих мучениць Віри, Любові, Надії та їх матері Софії протиірея, воїна–афганця Анатолія Вересюка.

У своєму виступі лікар Шепетівської ЦРЛ, учасник АТО/ОСС Олег Довгань зазначив, що воїни–афганці на передових позиціях, в навчальних підрозділах виступали в ролі вчителів–наставників для солдатів, які щойно призвались і ніякого досвіду у веденні бойових дій не мали, а ще навчали їх як зберегти своє життя і побратимів, прищеплювали почуття відповідальності, згуртованості, братерству.

З того часу, як закінчилась війна в Афганістані, воїни–афганці не розгубили вміння передавати досвід, опікуватись підростаючим поколінням, не забувати сивочолих побратимів, всіляко допомагаючи їм.

Микола Приступа – голова обласної спілки ветеранів Афганістану подякував жінкам, які підтримували своїх чоловіків, що воювали у ті часи і які нині є опорою ветеранам. Одночасно ним було проведено нагородження від УСВА та обласної спілки.

Були вручені також нагороди від міської ради, Всеукраїнської Асоціації ветеранів Афганістану та АТО/ОСС.

Учасник бойових дій в Афганістані Леонід Мицак передав вітання з ювілеєм від Полонської СВА та виступив з концертною програмою перед присутніми, а талановитий шепетівчанин Вадим Свінціцький потішив присутніх віртуозною грою на скрипці.

Шепетівська СВА вдячна всім, хто надав допомогу в проведенні святкування ювілею.

В.Пипич, член Шепетівської СВА, учасник бойових дій в Афганістані

18-01-00.jpg

18-01-01.jpg

18-01-02.jpg

18-01-03.jpg

18-01-04.jpg

18-01-05.jpg

18-01-06.jpg

18-01-07.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.