" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ятати про загиблих побратимів – наш обов’язок Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


40986165 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Памˈятати про загиблих побратимів – наш обов’язок

Бобринецький сільськогосподарський технікум за своє більш як 70-ти річне існування має в своєму доробку  значну  історичну спадщину. Нині це Бобринецький коледж, де на фасаді приміщення встановлені меморіальні дошки героям Радянського Союзу, учаснику АТО, які тут навчалися та героїчно загинули, беручи участь у різних війнах. Навчалися на агрономів у Бобринецькому технікумі також Станіслав Хлібійчук з с. Веселівка колишнього Бобринецького району та Валерій Поволя з м. Новий Буг. Ці воїни – інтернаціоналісти загинули на далекій афганській землі.

28-01-00.jpg

В свій час Бобринецька районна організація Української Спілки ветеранів Афганістану встановила всім 6-ти загиблим воїнам-афганцям колишнього Бобринецького району меморіальні дошки. Вони були встановлені на приміщеннях шкіл де навчалися ці воїни – інтернаціоналісти. Також на приміщенні Бобринецької загальноосвітньої  школи №4 (нині філія №2) актив організації встановив меморіальну дошку Юрію Олефіренку, нашому земляку, воїну – афганцю який загинув на Сході країни під час виконання антитерористичної операції.

22 жовтня у Бобринецькому коледжі відбулося відкриття двох меморіальних дощок загиблим воїнам – афганцям Валерію Поволі та Станіславу Хлібійчуку. Ініціатором встановлення цих дощок була звичайно Бобринецька РО УСВА. На заході з промовами виступили: директор Бобринецького коледжу Олег Чорний, голова Бобринецької РО УСВА Микола Тосік, заступник Бобринецького міського голови  Наталія Яворська.  На відкритті меморіальних дощок були присутні місцеві воїни – афганці, вчителі та студенти коледжу, голова Устинівської РО УСВА Василь Заболотній та побратим загиблого Станіслава Хлібійчука  Володимир Мудрак.

Ми своїх не забуваємо і іншим цього зробити не дамо.

Голова  Бобринецької РО УСВА                                                                Микола Тосік
Кіровоградської області

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.