" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Урочистий захід з нагоди 35-ї річниці Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41203454 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Урочистий захід з нагоди 35-ї річниці

24 грудня, на Рівненщині, в Дубенському історично-культурному заповіднику пройшов урочистий захід з нагоди 35-ї річниці створення Дубенської міської громадської організації УСВА.

24-02-01.jpeg

В заході взяли участь ветерани Афганської війни з Дубенського району, представники Спілок з Демидівщини, Радивилівщини, голова Рівненської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) Сергій Зінич, голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський, міський голова м. Дубно Василь Антонюк.

24-02-02.jpeg

Модератор заходу Ерна Шевчук розповіла про історичний шлях та здобутки Спілки «афганців», продемонструвала відеофільм про загиблих земляків в Афганістані. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто не повернувся з війни. Учасники бойових дій в Афганістані поділилися спогадами про те, як створювалася організація та був побудований в 1990 році, одним з перших в області, пам’ятник Загиблим в Афганістані.

24-02-00.jpeg

Міський голова м. Дубно Василь Антонюк та голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський, також поділилися спогадами про 80-ті роки коли з Афганістану привозили загиблих земляків на Дубенщину. «Ви з гідністю виконали свій обов’язок у далекі 80-ті, з мужністю вийшли на майдан, першими відгукнулись на заклик про мобілізацію у 2014 році, сьогодні навчаєте підростаюче покоління любити й захищати рідну землю. За це Вам подяка від українського народу. Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться втілити усе задумане» - звернувся до присутніх Всеволод Пекарський.

Міський голова Василь Антонюк та голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, ініціативність, відданість, честь та активну громадську позицію по захисту учасників бойових дій в Афганістані вручили Почесні грамоти та подарунки голові Дубенської міської організації УСВА Олександру Пилипенку, Віктору Кореню, Віктору Вознюку, Анатолію Пожарському, Миколі Василіщуку.

У своєму виступі голова РОО УСВА, Сергій Зінич передав привітання з нагоди 35-річчя створення ДМГО УСВА, від голови УСВА Червонописького Сергія Васильовича.

Сергій Зінич розповів про стан справ у РОО УСВА, про результати поїздки воїнів «афганців» Рівненщини у м.Київ, а також про те, що керівники територіальних організацій УСВА і ветерани, які брали участь у заходах біля Офісу Президента України, занепокоєні відсутністю виконання домовленостей. Голова РОО УСВА також розповів про Героя України Олега Міхнюка та про участь воїнів «афганців» Рівненщини в бойових діях на Сході України.

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху і активну громадську діяльність Зінич Сергій, за дорученням голови УСВА, Героя України Сергія Червонописького, вручив нагороди від УСВА членам Дубенської територіальної організації УСВА.

По завершенню урочистого заходу в Дубенському замку всі учасники вирушили до памятника Загиблим в Афганістані дубнівчанам, де поклали квіти до підніжжя скорботної матері та сфотографувалися на згадку про даний захід, який став ще однією історичною сторінкою УСВА.

24-02-03.jpeg

Леонід Горощук

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.