" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Шановні друзі! Прощавай, 2021-й рік! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41203441 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Шановні друзі! Прощавай, 2021-й рік!

30-01-00.jpg

Ми сумуємо за нашими втратами на фронтах війни та епідемії…

У нас посилюється гіркота вражень від  неповажного  ставлення можновладців до українських учасників бойових дій на території інших держав, від ігнорування наших пропозицій про зустріч з першими особами держави, від знищення нашого музею-експозиції в Києві.

Ми не підтримуємо технологію вичавлювання з народу останніх заощаджень шляхом підняття тарифів і цін на всі необхідні послуги і товари.

Ми обурені фактичним відходом від конституційного права народу на безоплатну медицину і пільгового права на лікування ветеранів війни.

Але життя триває!!! Ми є!!! Ми живі!!!

Ми пишаємося тим, що у складні часи сьогодення нами збережена ветеранська єдність, ми зібрались і продемонстрували вітчизняній і світовій спільноті нашу спроможність захищати права і підтримувати життя родин загиблих воїнів, померлих ветеранів, усіх ветеранів України.

Ми очікуємо більш дієвої реакції на вимоги ветеранів від Офісу Президента України, тому продовжуємо контакти з керівниками Офісу, насамперед, у питаннях законодавчого врегулювання наявних проблем.

З цих питань вже є доручення Президента Прем’єр-міністру України про проведення аналізу стану надання послуг з медичного та соціального забезпечення, ефективності реалізації державної політики забезпечення ветеранів житлом, реалізації програм національно-патріотичного виховання.

З метою вирішення порушених питань і зниження соціальної напруги у ветеранському середовищі пропонується профільним державним органам у взаємодії з Радником – уповноваженим Президента України з питань забезпечення прав захисників України А. Вербицькою підготувати пропозиції та в установленому порядку внести відповідні зміни до чинних законодавчих актів України.

Нас підтримали і до нас приєдналися інші ветеранські організації. Разом ми заснували Громадську спілку «Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби».

Ми зробили все, що в наших силах, для моральної і матеріальної волонтерської допомоги воїнам частин Збройних сил, які воюють.

Ми з вами разом створили  Меморіальне поле, до складу якого увійшли близько 600 пам’ятників і меморіалів, сотні меморіальних дошок у всіх обласних і районних центрах, біля яких ми одночасно збираємось для урочистих подій, в години радості та жалоби.

Ми підтримали рішення Міністерства культури та інформаційної політики про оголошення конкурсу на посаду генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні. Меморіального комплексу і сподіваємося на першочергове поновлення нашої експозиції.

Ми відчували повагу простих людей всієї України і, спираючись на повагу і допомогу місцевих органів влади, провели низку традиційних урочистих заходів, змагань, конкурсів і фестивалів для збереження пам’яті про героїчне минуле і патріотичного виховання молоді.

Ми готові до нових рішучих дій.

З Новим, 2022 роком!

Бережіть себе і свої родини.

Перемога буде за нами!!!

За дорученням Правління УСВА,
Сергій Червонописький,
голова УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.