" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 15 лютого у Жмеринці вшанують пам'ять учасників бойових дій на території інших держав Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41201681 Відвідувачів
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою

15 лютого у Жмеринці вшанують пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

08-01-00.jpg

7 лютого в залі засідань виконавчого комітету відбулася зустріч з представниками Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів).

Жмеринка.City

Працівники управлінь та відділів Жмеринської міської ради спільно з головою Спілки Павлом Фармагеєм, учасником бойових дій Олександром Басєєвим та військовим комісаром Тарасом Андрійчуком оговорили формат проведення заходів з нагоди вшанування пам'яті учасників бойових дій на території інших держав.

08-01-01.jpg

Заходи з нагоди 33 річниці виведення військ з Афганістану планують провести 15 лютого об 11:00 в актовій залі Будинку культури з дотриманням карантинних вимог.

08-01-02.jpg

«Ми не можемо збирати людей на масове дійство під час карантину, але вшанувати пам'ять бойових побратимів, підтримати матерів, які втратили на війні своїх синів, та покласти квіти до меморіалу слави воїнів-афганців – наш святий обов'язок», – саме таким був лейтмотив діалогу представників органу місцевого самоврядування та представників Спілки воїнів-афганців.

08-01-03.jpg

У школах проведуть уроки пам'яті, в музеї та бібліотеках – тематичні виставки, у залі Будинку культури – мітинг-реквієм з нагоди 33-ї річниці вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Минуло 33 роки, але до цього часу не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-афганців, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.

08-01-04.jpg

Війна в Афганістані тривала довгих десять років. Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти.

Понад 160 тисяч українців пройшли дорогою тієї війни, більше 3 тисяч додому так і не повернулись, серед них і дев'ятеро жмеринчан – Олег Кандірал, Олександр Щерба, Володимир Напрасний, Михайло Огородник, Юрій Добжанський, Анатолій Марущак, Олег Лавчренчук, Вадим Сізонов та Федір Подвласов.

Окрім Афганістану українці несли службу в інших гарячих точках планети - Іраку, Анголі, Лівані, Єгипті, Угорщині, С’єрра-Ліоне, Ефіопії, Югославії, Чехословаччині, де з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом мужності та героїзму.

Нагадаєм, що у Жмеринці силами воїнів-афганців створено музейну кімнату, яка зберігає пам'ять героїв.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.