" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Свого часу з Афганістану до рідної Житомирщини не повернулися 133 наших військових Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41203923 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Свого часу з Афганістану до рідної Житомирщини не повернулися 133 наших військових

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це одночасно трагічна та героїчна дата. Це свідчення високої поваги українського суспільства до воїнів-інтернаціоналістів, до усіх людей вірних присязі та готових у потрібну мить стати на захист тих, хто цього потребує.

«Цьогоріч ми зібралися напередодні 15 лютого. В цей день тридцять три роки тому відбулася знакова й до певної міри епохальна подія: радянський військовий контингент залишив Афганістан. І наші воїни, нарешті, змогли повернутися додому», - говорить голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Багато горя лих і страждань принесли нашому народу ці дев'ять років і п'ятдесят один день жорстоких боїв у чужому краю. У неймовірно важких умовах бойового життя, далеко від дому, щогодини наражаючись на небезпеку, і часом смертельної, вони зберегли вірність військовій присязі, військовому і людському обов'язку.

Афганська війна – це особлива, написана кров'ю сторінка історії нашої країни. Слово «Афган» утвердилося у колективній пам'яті та колективній свідомості як час величезних втрат, час нелюдських зусиль наших солдат. На жаль, звідти до рідної Житомирщини не повернулися 133 наших хлопці. Ми пам'ятаємо кожного з них. А ті хто повернувся, ще довго зберігали опіки тих часів у своїй душі.

Окрім Афгану буди ще десятки миротворчих місій у складі сил Організації об’єднаних націй, де українські військові довели усьому світу, що їм немає рівних у надійності та професіоналізмі.

Сьогодні наша країна переживає часи, коли вже український народ потребує захисту і наші військові знову стоять на сторожі миру та Незалежності вже своєї власної держави.

«Впевнений, що не лише сьогодні, а і щодня ми маємо пам’ятати про Ваш подвиг, вшановувати тих, хто віддав своє життя з повагою та турботою ставитися до тих, хто повертається з війни до мирного життя», - резюмував очільник Житомирщини.

11-05-00.jpg

11-05-01.jpg

11-05-02.jpg

11-05-03.jpg

11-05-05.jpg

11-05-06.jpg

11-05-07.jpg

11-05-08.jpg

11-05-09.jpg

11-05-10.jpg

11-05-11.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.