" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Прикордонники завжди перші Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41017268 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Прикордонники завжди перші Надрукувати Надіслати електронною поштою
      На центральному стадіоні села Шевченкове Звенигородського району Черкаської одбласті відбулася незвичайна подія – спортивні змагання присвячені Дню прикордонника та пам’яті загиблого прикордонника воїна-афганця Коновала Віктора Леонідовича серед навчальних закладів с. Шевченкового.
     В змаганнях приймали участь команди шевченківського коледжуУДАУ, навчально-виховного комплексу та спеціалізованої школи інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю.
 
      Організаторами спортивних змагань були члени правління Звенигородської районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) В.М.Лозовий, М.І.Миргородський, а також керівники фізичного виховання навчальних закладів села. Як не важко було організаторам такого чудового спортивного свята, але віднайшли і спонсорів – Звенигородська організація УСВА голова спілки Антонюк Олександр Васильович та голова села Шевченкове Михайло Петрович Падзіна, який до речі теж служив у свій час в прикордонних військах.
    Організаторами змагань започатковано вручати команді-переможцю перехідний кубок імені воїна-інтернаціоналіста Віктора Коновала, який загинув під час бою поблизу афганського кишлака Чатні під час війни в Афганістані.
    На спортивні змагання був запрошений батько загиблого воїна Леонід Денисович Коновал.
    В програмі змагань – біг на 100м, біг на 1000м.підтягування, піднімання в сід за 1 хв, метання гранати, шашки. Між командами навчальних закладів була проведена товариська зустріч з міні-футболу. Головним суддею змагань був керівник фізичного виховання Звенигородської школи №4 Каюк Володимир Сергійович прикордонник, член правління районної спілки УСВА. А підготували команди керівники фізичного виховання навчальних закладів с.Шевченкове. Відкривали змагання голова села М.П.Падзіна та голова Звенигородської районної організації УСВА О.В.Антонюк, які привітали учасників та глядачів із наступаючим святом Днем прикордонника та побажали командам перемоги у змаганнях. І як правило в будь-якому змаганні є свої переможці. От і тут перемогла команда Шевченківської спеціалізованої школи-інтернат ( керівник А.Г.Махненко), якій було вручено перехідний кубок ім.В.Коновала. Які ж щасливі та раді були хлопці і дівчата цього закладу: адже це ще одна перемога. Біг на 100м переміг Любарський Сергій, підтягування – Мовчан Анатолій та Авер'янов Сергій, піднімання в сід за 1 хв перемогла Шуригіна Наталія, кидання гранати - Алєксеєв Євген. Човниковий біг - Лозова Наталія, шашки - Коваленко Віктор.  Кожній команді були вручені грамоти, призи, подарунки.
  Хочеться  привітати всих прикордонників та причетних до цього свята, побажати міцного здоров’я, мирного неба, теплого весняного сонечка, радості, щастя та злагоди в їхніх сім’ях. Висловлюю вдячність організаторам, учасникам, керівникам фізичного виховання навчальних закладів нашого села та організаторам спортивного змагання. Ось уже 90 років усі прикордонники відзначають професійне свято. І дуже приємно, що ці люди пройшли сувору школу, піклуються про наших хлопців, адже в їх руках мирне майбутнє нашої країни. І саме головне, щоб уроки історії не проходили для усіх нас дарма, а нове покоління прикордонників було гідним слави своїх батьків та дідів.  
        О.Грицай,
заступник директора
на мистецькому факультеті
Шевченківської школи-інтернат

 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.