" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Війна в Афганістані – це трагедія, не загоєна рана Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41200031 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Війна в Афганістані – це трагедія, не загоєна рана.

13-03-00.jpg

33 роки тому, сотні сімей та родин, де підростали майбутні воїни, з полегшенням зітхнули, адже 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

З того часу ця дата ввійшла в новітню історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

В Публічній бібліотеці с.Єрківці за підтримки Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) відбулася зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, уродженцями села Єрківці: Старухою Віктором Васильовичем, Ткаченком Володимиром Миколайовичем та Молоштаном Василем Миколайовичем. Сьогодні важко уявити, що ось ці вже сивочолі мужні чоловіки у свої 18 років ішли під кулі, мужньо вели бойові дії на фронтових дорогах чужої країни, де звідусіль чатувала небезпека. І хоч проходять роки, та в душі ця війна житиме для них вічним болем і ще болючішими спогадами.

Зі словами вдячності та поваги до ветеранів-афганців звернулися голова Дівичківської сільської ради Слюсар Олександр Миколайович, староста Єрківецького старостинського округу Гич Михайло Миколайович та полковник Збройних Сил України, учасник бойових дій в Афганістані Козаченко Сергій Іванович.

Під час заходу від Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) нашим землякам були вручені нагороди та почесна грамота старості села Гичу М.М. В свою чергу Михайло Миколайович подякував за виявлену увагу та подарував спілці книги свої книги «Єрковці. Історія села Переяславського краю. Збройні конфлікти 1939-2020 рр. Світлини. Документи. Людські долі» та «Єрковці. Історія села Переяславського краю. Служба в царській армії. Перша світова війна. Громадянська війна 1918-1922 рр.».

Даниною пам’яті і шани усім воїнам, долю яких обпалила жорстока війна у далекій гірській країні, є виставка-фотохроніка «Без права на забуття: Афганістан», організована в сільській книгозбірні. На виставці представлені історико-документальні матеріали, світлини, матеріали з особистих архівів учасників бойових дій села Єрківці, а також художні та публіцистичні твори про Афганську війну. Сільська бібліотека дякує Українській спілці ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) за надану значну частину матеріалу до даної виставки.

13-03-01.jpg

13-03-02.jpg

13-03-03.jpg

13-03-04.jpg

13-03-05.jpg

13-03-06.jpg

13-03-07.jpg

13-03-08.jpg

13-03-09.jpg

13-03-10.jpg

13-03-11.jpg

13-03-12.jpg

13-03-13.jpg

13-03-14.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.