" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41199638 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Презентація Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби"

12-00-00.png

14 лютого об 11:00 відбудеться презентація Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби" («Федерація УБД») (Зала 1).

Організатори: Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів); Міжнародна Асоціація ветеранів підрозділів антитерору «Альфа»; Всеукраїнська ГО «Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України «Співдружність»; Організація ветеранів України; ГО «Київська організація ветеранів війни».

Учасники: Сергій Червонописький – голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Герой України, генерал-лейтенант; Сергій Лебедко - член Ради Міжнародної Асоціації ветеранів підрозділів антитерору «Альфа»; Сергій Сінченко - президент Асоціації соціальної підтримки та захисту працівників спецслужб України «Співдружність», полковник, народний депутат України ІІ, ІІІ, IV і V скликань; Віктор Шмаков - голова Ради «Організації ветеранів України», капітан 1 рангу, член Національної спілки журналістів України; Віктор Мальований - голова ГО «Київська організація ветеранів війни».

Коротко. Керівники громадських організацій ветеранів війни та спецслужб розкажуть, зокрема:

- про причини та мету заснування Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби", про те, чому ветерани вирішили об’єднатися;

- про повсякденну діяльність Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), що є найбільш потужною в Україні ГО ветеранів війни, яка створена ще у 1990 році та налічує понад 100000 членів. До того ж, мережа структури УСВА охоплює всі обласні, районні та місцеві територіальні громади України. Завдяки роботі Спілки створене ветеранське меморіальне поле – близько 600 пам’ятників, понад 3000 пам’ятних дошок, сотні музеїв; десятки вулиць, шкіл, скверів носять імена наших загиблих воїнів… Проводиться велика робота щодо розв’язання соціальних проблем не лише «афганців», а й воїнів АТО/ООС, інвалідів війни, членів сімей загиблих військовослужбовців;

- про значну роль УСВА та інших членів «Федерації УБД» у військово-патріотичному вихованні молоді та населення: видаються тактичні та медичні посібники, організовуються заняття з військової підготовки, спортивні змагання, пісенні концерти та фестивалі, виставки, робиться багато чого іншого та корисного для суспільства й особового складу всіх силових структур України;

- про проблеми ветеранського середовища, насамперед ігнорування з боку Міністерства у справах ветеранів, непотрібність ветеранських зусиль для влади. Зокрема, законодавча робота Верховної Ради зорієнтована на фактичну ліквідацію ветеранського законодавства. Закон про оренду поставив ветеранські організації в один ряд із комерційними підприємствами. Так звані пільги передаються на фінансування та забезпечення місцевим органам влади. Штучно вбивається клин між ветеранами різних поколінь. Проєктом Закону «Про захисників та захисниць України» ветерани починають ділитися на, так би мовити, «білих» і «чорних»…

- про знущання з ветеранів у питаннях забезпечення житлом, землею, ліками, соціальними послугами. Госпіталь «Лісова поляна», який організації УСВА ремонтували, утримували та забезпечували понад 30 років, зараз майже недоступний для ветеранів Афганської війни. Апофеозом хамського ставлення до пам’яті героїчних подвигів українців під час Афганської війни стала ліквідація у Національному музеї історії України у Другій світовій війні експозицій «Твої, Батьківщина, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія» і «На чужих війнах»…

- про відсутність нормального діалогу з владою.

- про громадські координаційні та консультативні ради при державних адміністраціях і центральних органах виконавчої влади.

Акредитація представників ЗМІ: Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі «Укрінформу» https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу «Укрінформ» можливе лише за умови дотримання авторських прав, установлених каналом. Демонструючи ролик у ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора – «Укрінформ» -- показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в «Укрінформ» обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Відео:

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактний телефон Пресцентру: (044)  299-03-32

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.