" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Афган і досі нам болить Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41199482 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Афган і досі нам болить

14-02-00.jpg

Днями відзначимо День вшанування учасників бойових дій в Афганістані, на території інших держав та 33-тю річницю виведення військ з Афганістану.

Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, з глибокою повагою звертаємось до всіх синів і дочок України, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.

Відзначу, що на даний час на Тячівщині мешкають 305 воїнів-ветеранів, які пройшли через пекельне горнило Афганістану, 27 із них – у Тячівській громаді, 40 ветеранів бойових дій на території Чехії та Угорщини, 10 учасників миротворчих місій у Сирії, Анголі та інших державах. 11 наших побратимів загинули, а один – Іван Михайлович Кубинець із Новоселиці – пропав безвісти. Близько сотні афганців залишились інвалідами. Ми віддаємо честь їхньому героїзму та звитязі, мужності та професіоналізму, захоплюємося кращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, Ліван, інші держави світу з миротворчою місією, не посоромивши своєї честі та гідності. Надзвичайно жорсткі та виснажливі умови підготовки, мінливий клімат, щоденні думки про смерть і страх за своє життя робили перебування у «гарячій точці» на межі можливостей. Це зрозуміють тільки ті, хто воював і вижив у ті жахливі роки. Та найстрашніше, що ці хлопці не знали, що буде з ними в майбутньому, чи знайдуть вони собі місце у новому житті без війни і смерті. Всі розуміли одне – це занадто дорога ціна, й ніщо не варте того, щоб платити ціною того, що відбувалося з ними тоді і що могло бути потім.

Цього пам’ятного дня ми низько схиляємо голови перед своїми синами та побратимами, що загинули та захищають східні рубежі України, перед вічною пам’яттю солдат та офіцерів, які не повернулися живими на рідну землю з Афганістану, Іракської пустелі, мінних полів Лівану та Анголи, джунглів Ліберії та Сьєрра-Леоне, загинули в етнічних сутичках на Балканах.

Шановні учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав Тячівщини! Щиро вітаємо вас із 33-ю річницею виведення військ з Афганістану. Бажаємо вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, ветерани-афганці, учасники АТО/ООС, та вашим родинам міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту і мирного неба! Щиросердечно вітаємо всіх з християнським святом – Стрітенням Господнім.

В.МОТИЧКО, голова Тячівської районної спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів).

На фото з архіву автора: зустріч афганців Тячівщини біля заводу «Зеніт», м.Тячів, 1988 рік.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.