" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Полтавській ОДА нагородили ветеранів Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41203822 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Надрукувати Надіслати електронною поштою

У Полтавській ОДА нагородили ветеранів Афганістану

15-02-00.jpg

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 14 лютого т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, його заступник Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко провели зустріч із представниками Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

Активістам ветеранського руху вручили Почесні грамоти Полтавської облдержадміністрації та обласної ради, повідомили у Полтавській ОДА.

15-02-01.jpg

“Щороку 15 лютого ми вшановуємо воїнів, яким довелось нести військову службу в зонах локальних конфліктів, що спалахували в різних країнах світу. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, продемонструвавши вірність присязі, особистий героїзм, мужність та толерантність. Майже 330 тисяч українців взяли участь у воєнних протистояннях в Афганістані, В’єтнамі, Єгипті, Лівані, Сирії та інших “гарячих” точках. На території області проживає близько 6 тис. учасників бойових дій. Вдячні за ваш героїчний подвиг”, – зазначив Дмитро Лунін.

Хвилиною мовчання вшанували героїв, які віддали своє життя, відстоюючи честь України та інших держав.

“Для вас такі поняття як військовий обов’язок, офіцерська честь мають зміст і сенс. Ваш професіоналізм, безцінний досвід, високі моральні якості та активна громадянська позиція сьогодні потрібні Україні”, – сказав Олександр Лемешко.

За словами голови Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Олександра Ряська, з початком війни на Сході країни учасники спілки не стоять осторонь подій у державі – займаються волонтерською діяльністю, беруть участь у військових діях.

15-02-02.jpg

Також у межах зустрічі обговорили низку питань із керівниками профільних департаментів щодо медичного, соціального забезпечення, питання комунікації.

Як зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, всі порушені питання знаходяться на постійному контролі.

“Підходи щодо технологічного оснащення закладів, їхньої доступності, діагностичного процесу змінилися докорінно. На рівні держави вирішується питання розбудови мережі приймальних відділень із сучасним обладнанням. Це дає можливість виконувати всі діагностичні процедури. Вони проводяться безкоштовно”, – додав Віктор Лисак.

15-02-03.jpg

Щодо соціального захисту, в області право на пільги має близько 6 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій на території Республіки Афганістан у період 1979-1989 рр., на території інших держав, а також членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. На державному рівні зазначеним особам встановлена знижка плати за користування житлово-комунальними послугами: особам з інвалідністю внаслідок війни – 100%, учасникам бойових дій – 75%, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 50%.

15-02-04.jpg

За словами директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Вікторії Пилипенко, представники Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану є учасниками консультативно-дорадчих органів. Вони беруть активну участь в їх засіданнях, долучаються до обговорення низки питань.

15-02-05.jpg

15-02-06.jpg

Фото: Полтавська ОДА

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.