" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Зустріч із представниками Полтавської обласної організації УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41202898 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Дмитро Лунін провів зустріч із представниками Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану

15-04-00.jpg

Із нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 14 лютого т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, його заступник Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко провели зустріч із представниками Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

«Щороку 15 лютого ми вшановуємо воїнів, яким довелось нести  військову службу в зонах локальних конфліктів, що спалахували в різних країнах світу. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, продемонструвавши вірність присязі, особистий героїзм, мужність та толерантність, – зауважив Дмитро Лунін, – майже 330 тисяч українців взяли участь у воєнних протистояннях в Афганістані, В’єтнамі, Єгипті, Лівані, Сирії та інших «гарячих» точках. На території області проживає близько 6 тис. учасників бойових дій. Вдячні за ваш героїчний подвиг».

Присутні вшанувати хвилиною мовчання героїв, які віддали своє життя, відстоюючи честь України та інших держав.

«Для вас такі поняття як військовий обов’язок, офіцерська честь мають зміст і сенс. Ваш професіоналізм, безцінний досвід, високі моральні якості та активна громадянська позиція сьогодні потрібні Україні», – сказав Олександр Лемешко.

За словами голови Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Олександра Раська, з початком війни на Сході країни учасники спілки не стоять осторонь подій у державі – займаються волонтерською діяльністю, беруть участь у військових діях.

Також у межах зустрічі обговорили низку питань із керівниками профільних департаментів щодо медичного, соціального забезпечення, питання комунікації.

Як зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, всі порушені питання знаходяться на постійному контролі.

«Підходи щодо технологічного оснащення закладів, їхньої доступності, діагностичного процесу змінилися докорінно. На рівні держави вирішується питання розбудови мережі приймальних відділень із сучасним обладнанням. Це дає можливість виконувати всі діагностичні процедури. Вони проводяться безкоштовно», – підкреслив Віктор Лисак.

Щодо соціального захисту, в області право на пільги має близько 6 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій на території Республіки Афганістан у період 1979-1989 рр., на території інших держав, а також членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. На державному рівні зазначеним особам встановлена знижка плати за користування житлово-комунальними послугами: особам з інвалідністю внаслідок війни – 100%, учасникам бойових дій – 75%, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 50%.

У 2021 році на надання вищезазначених пільг із держбюджету спрямовано 269 млн грн.

Як зауважила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА  Вікторія Пилипенко, представники Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану є учасниками консультативно-дорадчих органів. Вони беруть активну участь в їх засіданнях, долучаються до обговорення низки питань.

Активістів ветеранського руху нагороджено Почесними грамотами Полтавської облдержадміністрації та обласної ради.

15-04-01.jpg

15-04-02.jpg

15-04-03.jpg

15-04-04.jpg

15-04-05.jpg

15-04-06.jpg

15-04-07.jpg

15-04-08.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.