" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Черкащани вшанували загиблих воїнів-афганців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41100296 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Черкащани вшанували загиблих воїнів-афганців

17-15-00.jpg

Представники обласної та міської влади разом із ветеранами та небайдужими вшанували загиблих, поклавши квіти до монумента.

Як повідомляють у пресслужбі Черкаської міськради, під час заходу заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко вручив ветеранам міські нагороди за активну громадянську позицію, волонтерську роботу й допомогу захисникам України. Нагрудними знаками «За мужність і героїзм» нагородили Петра Головка, Сергія Крикуна, Віталія Ложку, Сергія Міхєєва, Володимира Пащенка, Анатолія Попова, Олега Сіряка та Віктора Тулумана. Медалі «За сумлінну працю» передали Віктору Горошнюку та Сергію Єжелю. Подяками міського голови відзначили Володимира Назаренка.

Нагадаємо, сьогодні, 15 лютого відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. А 33 роки тому в цей день останній солдат колишньої радянської армії покинув Афганістан.

17-15-01.jpg

17-15-02.jpg

- Сьогодні зібралося багато небайдужих до цих подій. Вони прийшли, щоб подякувати вам і поклонитися нашим загиблим землякам та і всім українцям, - сказав голова Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану Борис Карганов і додав. - З огляду на останні події, ми вирішили своїми силами створити добровільне об'єднання, аби за необхідності бути готовими допомогти в обороні нашої землі.

17-15-03.jpg

17-15-04.jpg

17-15-05.jpg

Додатково: Афганська війна тривала 10 років із 1979 по 1989 роки. 25 грудня 1979-го радянські війська висадилися в Афганістані на летовищах Кабула, Баграма і Кандагара. Приводом для вторгнення стало бажання тогочасного керівництва Кремля змінити очільника Афганістану – Аміна. Це поглибило протистояння всередині країни, яке переросло в громадянську війну.

17-15-06.jpg

За інформацією пресслужби Черкаської облради

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.