" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ТЕРНОПІЛЬЩИНА ВШАНУВАЛА ПОЛЕГЛИХ ГЕРОЇВ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41100279 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

ТЕРНОПІЛЬЩИНА ВШАНУВАЛА ПОЛЕГЛИХ ГЕРОЇВ

15 лютого в Тернополі біля меморіального комплексу в пам'ять про полеглих земляків на війні в Афганістані відбувся мітинг-реквієм присвячений відзначенню в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ої річниці виведення військ з Афганістану в якому взяли участь представники влади, ветерани афганської війни та миротворчих операцій, учасники АТО/ООС, військовослужбовці тернопільського гарнізону, священники, громадськість і молодь. Перед присутніми виступили голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, заступник голови облдержадміністрації Ігор Гайдук, міський голова Сергій Надалі, перший заступник голови Тернопільської обласної організації УСВА Василь Когут та голова міської Спілки ветеранів Афганістану Роман Храпцьо. Було відзначено важливу роль ветеранського руху воїнів-афганців Тернопільщини у суспільно-політичному житті країни, військово-патріотичному вихованні молоді краю, волонтерській допомозі українському війську. 93 ветерани-афганці Тернопільщини брали участь у бойових діях на сході України, обороняючи суверенітет та територіальну цілісність держави, двоє загинули, а ще п'ять продовжують військову службу. Священники Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького відслужили панахиду за всіма полеглими воїнами. Спільною молитвою, запаленням свічок, покладанням квітів до пам'ятника та військовим салютом присутні вшанували пам'ять 60 полеглих земляків на афганській війні, та тих більше 800 ветеранів-афганців, що померли вже в мирний час внаслідок поранень і захворювань. Світла пам'ять про них навіки залишиться в серцях тернополян.

По завершенні урочистих заходів була розвернута польова кухня, де всі присутні могли скуштувати смачної солдатської каші та пом'янути полеглих воїнів.

21-01-00.jpg

21-01-01.jpg

21-01-02.jpg

21-01-03.jpg

21-01-04.jpg

Перший заступник голови
Тернопільської обласної організації УСВА
Василь Когут

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.