" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Афганістан – спогади та душевна таємниця кожного офіцера Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41137688 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Афганістан – спогади та душевна таємниця кожного офіцера

Афганістан, Афганська війна – це події які ніхто і ніколи не зможе стерти з пам’яті тих солдатів які служили там. З пам’яті тих матерів, які гарячими сльозами плакали, не знаючи ні однієї звістки про свого синочка. В очах «солдатів-афганців» Афганістан – це синонім людського лиха, справжнього пекла: палючого сонця зранку, спекотного вітру-афганця. Пісок, що не дає дихати, і … завжди хочеться пити.

Не можемо ми просто так уявити історію. Але почувши реальні історії з їхніх вуст, переглядаючи солдатський альбом, на мить замислились над сенсом життя. Але чи досить однієї історії, щоб передати весь той жах, що випробовували тодішні хлопці в Афганістані? Спостерігаючи за сучасною молоддю, замислюєшся, як же все-таки легковажно ми ставимося до життя! Тож гідним прикладом для майбутніх офіцерів є, звісно, начальник Закарпатського обласного ліцею – полковник Юрій Захаров – ветеран війни в Афганістані, має чимало нагород та заслуг перед нашою державою. Він є Головою Мукачівської спілки воїнів-ветеранів афганської війни та інших локальних конфліктів і незмінно працює над тим, щоб ветеранів поціновували в наш час. Варто зазначити, що полковник Юрій Захаров неодноразово проводить уроки мужності, ліцеїсти дізнаються про мужність та силу духу воїнів-інтернаціоналістів.

У ліцеї також працюють досвічені офіцери-вихователі – ветерани афганської війни - Іван Пацкань та Юрій     Францишко, які проводять уроки мужності на тему: «Тих днів не згасне слава».

15 лютого офіцери-вихователі  – учасники бойових дій в  Республіці Афганістан – полковник Юрій Захаров, підполковник Юрій Францішко та полковник Іван Пацкань вшанували загиблих побратимів квітами на Мукачівському цвинтарі. Також офіцери-афганці разом з кращими ліцеїстами долучились до покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Цього ж дня, за ініціативи ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» ім. Володимира Великого м.. Києва, ліцеїсти разом з офіцерами-вихователями долучились до онлайн-конференції на тему: «Війна в Афганістані. Пам'ять, гідність, погляд у майбутнє». Захід проходив душевно, камерно. Звісно, організатори згадали мужність та патріотизм начальника Закарпатського обласного ліцею – полковника Юрія Захарова.

Маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи, істина залишається одна – незмінно житиме пам’ять про Афганістан.

21-11-01.jpg

21-11-02.jpg

21-11-03.jpg

21-11-04.jpg

21-11-05.jpg

21-11-06.jpg

21-11-07.jpg

21-11-08.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.