" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Рада Національної безпеки і оборони України відзначила групу захисників - воїнів-афганців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41203530 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Рада Національної безпеки і оборони України відзначила групу захисників - воїнів-афганців

Рада Національної безпеки і оборони України за вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки України та виявлений при цьому професіоналізм щойно нагородила своїми відзнаками групу членів Української Спілки ветеранів Афганістану. За дорученням Секретаря РНБОУ Олексія Данілова, Голова УСВА Сергій Червонописький вручив кільком воїнам-афганцям, які нині беруть участь у захисті України у складі Сил Територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад, а також дуже активно організовують надання Збройним Силам і Національній гвардії України всілякої допомоги, Грамоти, нагрудні знаки «Захиснику України» та «За заслуги».

Під час нагородження С. Червонописький зазначив: «УСВА – це найбільш чисельна ветеранська організація в нашій державі. І ми щодня робимо свій внесок у Перемогу над ворогом. Я пишаюся тим, що сьогодні українські ветерани війни в Афганістані боронять рідну землю від нападу з боку рф у складі підрозділів ЗСУ і НГУ. Особливо масово воїни-афганці України приєдналися до Сил ТрО і місцевих добровольчих формувань. Не секрет, що там чимало хто саме з них стали організаторами ДФТГ, командирами або ж заступниками. На превеликий жаль, починаючи з кінця лютого і до цього дня, героїчно загинули в боях кілька наших побратимів, як, наприклад, полковники Ігор Карчевський і В’ячеслав Кравчук… Чимало воїнів-інтернаціоналістів були вбиті  російськими бомбами та ракетами в своїх домівках… Деяких афганців окупанти катували за патріотичні погляди… Особливо хочу зазначити, що поки не закінчиться ця клята війна, ми не зможемо розказати про те, де та як у бойових операціях в боротьбі з орками відзначилось багато немолодих, але міцних духом і тілом, загартованих Афганом вельми досвідчених бійців.

Окремо слід сказати і про тих воїнів-інтернаціоналістів, кому воювати вже зовсім не дозволяє здоров’я, – вони благословили й відправили своїх синів, дочок і онуків на захист України, а самі лишилися волонтерити й ремонтувати техніку для військових, допомагати біженцям і вимушеним переселенцям тощо.

Разом із молодими воїнами – ми Сила, яка захищає, бореться і переможе ворогів!

20-02-01.jpg

20-02-06.jpg

20-02-03.jpg

20-02-05.jpg

20-02-04.jpg

20-02-02.jpg

20-02-07.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.