" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вшанували пам’ять загиблих воїнів-десантників Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41192656 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Вшанували пам’ять загиблих воїнів-десантників

З нагоди Дня вшановування загиблих воїнів десантно-штурмових військ, який припадає на 2 серпня, та святкування дня пророка Іллі, делегація Шепетівської спілки ветеранів Афганістану на запрошення побратимів-ізяславчан взяла участь у спільному пам’ятному заході.

— Цього дня ми вшановуємо загиблих бойових побратимів, усіх, хто проходив службу у лавах повітряно-десантних, аеромобільних та десантно-штурмових військ. Воїни-десантники і в Афганістані, і в сучасній історії України під час виконання кожного завдання виявляли сміливість та жертовність. Тож маємо зберігати цю пам’ять, передавати її наступним поколінням. Зробимо усе, щоб пам’ять про загиблих, про тих, хто віддав своє життя і здоров’я на ратному полі, ніколи не зникла. Вічна пам’ять і вічна слава Героям, — зазначає голова Шепетівської СВА Валерій Окорський.

Воїни-афганці на міському кладовищі в Ізяславі хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків-десантників та поклали квіти до могил загиблих. Зокрема, вони побували на могилах героїв афганської війни Миколи Остапчука, Олега Онищука, Юрія Беленка, воїнів, які полягли під час захисту України від російського агресора.

Панахиду за загиблими воїнами провів настоятель шепетівського храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії УПЦ, протоієрей, ветеран-афганець Анатолій Вересюк.

— Ми повинні пам’ятати про них завжди, пам’ятати про ту ціну, яку вони заплатили за нас усіх. Також, у Євангелії від Іоана, у 15 розділі, написано: «Ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає», — каже отець Анатолій.

Також разом з учасниками заходу представники Шепетівської СВА — Валерій Окорський, Андрій Андреєв та отець Анатолій Вересюк побували у музеях героїв-афганців Олега Онищука та Юрія Беленка, які розташовані у місцевому ліцеї (школа № 5).

Керівник ветеранів-афганців Ізяславщини, голова ради ветеранів 8-ї окремої бригади спеціального призначення Василь Теліжинський провів для гостей із Шепетівки екскурсію та ознайомив з життєвим і бойовим шляхом видатних земляків, з музейними експонатами. У свою чергу шепетівські ветерани Афганістану подарували побратимам з Ізяславщини для музею десантний парашут, як символ Афганської війни.

Відвідали шепетівчани і світлицю Ізяславського патріотичного козацького куреня, де зберігаються історико-етнографічні скарби, та ознайомились із старожитностями древнього міста.

Наш кор.

На знімках: під час вшанування пам’яті загиблих воїнів-десантників.

08-02-00.jpg

08-02-01.jpg

08-02-02.jpg

08-02-03.jpg

08-02-04.jpg

08-02-05.jpg

08-02-06.jpg

08-02-07.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.