" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ДМОВА УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41186927 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Укрінформ
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою

В офісі Дніпропетровського міського об’єднання ветеранів Афганістану відбулась робоча нарада Голів Дніпропетровського обласного і міського об’єднань ветеранів Афганістану УСВА Віктора Волошина і Юрія Виноградова.

Підчас наради були обговорені питання поточного життя Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та діяльності наших територіальних і місцевих організацій ветеранів Афганістану в цей складний військовий час, намічені плани на майбутнє.

В Україні йде визвольна війна. Війна жорстока та кровопролитна. Згадуючи Афганістан, ми усвідомлюємо скільки болі та горя принесло афганське десятиріччя у домівки наших земляків, скільки молодих солдат повернулися додому скаліченими фізично і з глибокими душевними ранами і скільки їх полягло. Цю сторінку нашої історії знають наші діти, онуки, рідні та близькі люди. І от тепер горе діється на нашій рідній землі.

Багато ветеранів-афганців м. Дніпра і області виконують свій громадянський військовий обов'язок на фронті. Є такі що отримали контузії та поранення двічі, а то й тричі, деякі вже одужали та знову відбули на фронт. Окремі ветерани за віком та станом свого здоров’я демобілізувалися і вже, як волонтери допомагають своїм побратимам, які залишилися на війні.

Йшла мова про посильну допомогу членам ДМОВА, яких не один десяток беруть участь у бойових діях на даний час, та їх сім’ям які залишилися вдома. Кожна організація, окрім статутних завдань своєї діяльності, самостійно, відповідно до поточного моменту, додатково визначає напрями своєї діяльності. В цьому напрямку у місті Дніпро вдало працюють підрозділи ветеранів Афганістану в АНД, Самарському і Шевченківському районах міста. Дуже спритно спрацювали ветерани в придбанні та ремонті авто техніки у Чечелівському районі. Налагоджена робота по відвідуванню поранених побратимів у шпиталях та лікарнях Дніпропетровщини. Надавали допомогу оргтехнікою, речами та інше. Займалися допомогою з евакуацією. Підтримуємо постійний зв'язок і спілкуємося з ветеранськими організаціями області та України, на постійному зв’язку з Головою УСВА Сергієм Червонопиським.

Незважаючи на воєнний час продовжують діяти державні та комплексні місцеві територіальні програми соціального захисту ветеранів війни і членів сімей загиблих воїнів в Афганістані. Намічені плани та триває робота по сприянню і допомозі в оздоровленні, придбання ліків та лікуванні ветеранів Афганістану за підтримки міського голови м. Дніпра Бориса Філатова та депутатського корпусу. Не забуваємо про майбутнє забезпечення житлом ветеранів - а це обов’язково продовжиться після війни! Велику допомогу у вирішенні цих питань постійно надає Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради, який очолює заступник міського голови Едуард Підлубний.

Обговорювались плани на продовження проведення фестивалю солдатської пісні «Афганський вітер» у новому форматі та в мирний час.

Нехай скоріше закінчиться війна, встановиться мир та спокій на нашій рідній землі! Слава Україні!

17-03-00.jpg

17-03-01.jpg

17-03-02.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.