" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Електронна система Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059558 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

МОЗ: Індивідуальні реабілітаційні плани пацієнтів будуть вносити до електронної системи охорони здоров’я

Для впровадження електронного документування реабілітаційної допомоги Уряд вніс зміни до низки постанов. Відповідно до ухвалених документів, процес реабілітації пацієнта буде супроводжуватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Зокрема, було внесено зміни до:

Порядку організації надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я, у частині визначення медичної інформації, що вноситься в ЕСОЗ, стосовно реабілітації, порядку внесення електронних записів з реабілітації, можливості ведення індивідуального реабілітаційного плану та внесення даних в систему;

Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я;

Типового положення про реабілітаційне відділення, підрозділ та Типового положення про мультидисциплінарну реабілітаційну команду, у частині визначення можливості внесення записів з реабілітації в ЕСОЗ.

«Україна впроваджує світові стандарти реабілітації, а електронні інструменти сприятимуть прозорості та контрольованості реабілітаційного процесу, спрощуватимуть бюрократичне навантаження. І головне – сприятимуть ефективному та комплексному відновленню пацієнтів та адаптації у всіх сферах життя. Адже трансформована система реабілітації має за мету не лише відновити фізичне та психологічне самопочуття людини, але й повноцінно повернути її до суспільного життя, зберегти роботу та соціальні контакти», – говорить заступник Міністра охорони здоров’я з питань цифровізації Марія Карчевич.

Так, на першому етапі цифровізації лікарі фізичної та реабілітаційної медицини повинні будуть вносити всю медичну інформацію про реабілітаційні втручання, результати обстежень та інші необхідні дані до ЕСОЗ. На основі цієї інформації буде сформовано індивідуальний реабілітаційний план пацієнта.

Далі це дозволить забезпечити синхронізацію між учасниками мультидисциплінарної команди та внесення швидких змін (при потребі) до реабілітаційного плану.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.