" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Своїх не кидаємо! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059014 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Своїх не кидаємо!

Своїх не кидати, допомагати один одному - такий досвід винесли з полум’я боїв ветерани війни в Афганістані. Такий самий досвід набуває тепер вся Україна, весь український народ в полум’ї жорстокої російсько-української війни.

Братерство і взаємодопомога не один раз ставали в нагоді воїнам афганцям на перевалі Саланг та в Кандагарі.

«Свої» - це слово-пароль, яке надавало наснаги бійцям в найважчі хвилини бою, слово, яке давало розуміння, що ти - не один, і допомога вже прибула. Зараз, коли росія підступно розпочала велику війну, метою якої є знищення України, знищення самого прагнення людей бути вільними, «свої» - це не тільки солдати, що воюють пліч-о-пліч з тобою, «свої» - це і дитина, яка під час війни дорослішає та сивіє в лічені хвилини, це і бабуся, яка зі своєї мізерної пенсії відраховує гроші на ЗСУ, це всі українці, які попри все, вірять у нашу Перемогу та кожен на своєму місці як може так і наближає її.

Листопад 2022 року. Збройні Сили України звільнили Херсон, і Криворізька міська організація Української Спілки Ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), голова Юрій Федосенко, Металургійна районна організація УСВА м. Кривого Рогу, заступник голови Микола Моряков, та Благодійна Організація «Благодійний Фонд «Соціальної підтримки населення м. Кривого Рогу» були одними з перших, хто доставив гуманітарні вантажі до міста, яке і досі оговтується від окупації, потерпає від щоденних терористичних обстрілів. Гуманітарні вантажі, які для Херсона та населених пунктів звільненої Херсонщини, зібрали Благодійна Організація «Благодійний Фонд «Карітас Золочів УГКЦ» під керівництвом Михайла Сукмановського та Благодійна Організація «Благодійний Фонд «Чародійка» місто Львів - Степаненко Наталія, це безліч медикаментів та медичного обладнання для польових госпіталів та міських лікарень, засоби гігієни, продукти харчування. Буржуйки, електричні обігрівачі, теплий одяг, які також були в контейнерах - зберегли здоров’я лікарів, що опікувались нашими пораненими солдатами, лікарів, які рятували життя херсонців, постраждалих від обстрілів які щодня веде держава-терорист. Щоденні обстріли, можлива мінна небезпека, але завдяки Володимиру Головченку, ми змогли і маємо можливість доставляти гуманітарні вантажі до місця призначення в небезпечні райони.  Криворізька міська організація УСВА у співпраці з БО «БФ «Соціальної підтримки населення м. Кривий  Ріг» та Металургійна районна організація УСВА регулярно допомагають Херсонській міській організації УСВА під керівництвом Віктора Кірєєва, а також виконують запити херсонських медзакладів. У спілкуванні з Херсонською міською організацією УСВА та військовими капеланами складаються списки потреб і плануються терміни виконання доставок, а Віктор Волошин - голова Дніпропетровського обласного об’єднання УСВА координує розподілення гуманітарних вантажів, між Дніпровською обласною клінічною лікарнею ім. І. І. Мечникова, іншими лікарнями та госпіталями м. Дніпро, відправляє медикаменти на «нуль» нашим захисникам - бійцям ЗСУ.

Своїх не кидаємо бо ми ж українці.

Слава Україні!

Микола Моряков,
заступник голови Металургійної районної організації УСВА
Кривий Ріг - Херсон - Дніпро

01-01-00.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.