" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Благодійність. Чужої біди не буває Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059342 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Благодійність
Чужої біди не буває

Україна веде небачену в історії двадцять першого століття битву за своє існування. Нас хочуть знищити, тому що в нас є свобода, своя мова і культура. А найголовніше, що ми українці маємо незалежну державу. Біда, яка прийшла разом з війною, своїми чорними крилами торкнулась майже кожної родини. Щоденно гинуть люди не тільки від куль, снарядів та ракет,  кожен з нас є під прицілом у ворога. Ми українці маємо спільну долю – жити разом і битися разом до кінця, до повної перемоги з ворогом. А ще ми потребуємо допомоги саме зараз, бо кожна хвилина – це чиєсь життя, пролита кров, одним словом біда. В народі кажуть: «Чужої біди не буває». І не може бути.

З підривом окупантами Каховської ГЕС було підтоплено багато населених пунктів. Ворог не тільки перешкоджав евакуації потерпілих, а й підло обстрілював їх з усіх видів зброї.

Зі сходом води в основне русло Дніпра на Херсонщину зі всієї України почала надходити допомога.

Шепетівська спілка ветеранів Афганістану теж долучилася до цієї місії. Через засоби масової інформації спілчани  звернулись по допомогу до місцевого населення.

На місцях в сільських громадах Вербовецького, Михайлюцького, Мокіївського старостатів місцеві афганці разом з активістами організували збір гуманітарної допомоги, яку потім доставили до центру збору в Шепетівці  – храму Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.

Така допомога надходила також зі Славути, Нетішина, Білогір’я, Полонного. Чимало благодійників було і серед приватних підприємців. Разом було зібрано понад 30 тон гуманітарної допомоги. А це – картопля, продукти довготривалого зберігання, одяг для дорослих та дітей, дитячі та інвалідні візочки, електрогенератор та інше необхідне майно.

А 28 червня колона з чотирьох транспортних засобів рано–вранці вирушила в дорогу, отримавши благословення від настоятеля храму Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, протоієрея Анатолія Вересюка. Старший колони - протоієрей Федір Вересюк, особисто вів одну із вантажівок запланованим маршрутом.

Задля безпеки колона заночувала у Миколаєві і вранці прибула у перший пункт вигрузки – у  багатотостраждальну і знамениту на весь світ Чорнобаївку. За допомогою представників громади та парафіян храму Ікони Божої Матері було оперативно розвантажено основну частину гуманітарної допомоги. Згодом вона була розсортована та роздана тим, хто її потребував.

Наступна зупинка була у центрі міста Херсона, де вже очікували настоятель собору отець Афанасій та волонтери з групи «Як поїздка» Карен та Марія з представниками громади, які швидко розвантажили дві автівки з гуманітаркою, яку потім розвезли для жителів обласного центру.

В знак подяки Карен та Марія подарували гостям два бронежелети, які будуть використовуватись у майбутніх поїздках з гуманітарною місією.

Ще одна тепла зустріч відбулася з херсонськими афганцями. котрим було передано дизельний генератор і гуманітарну допомогу від шепетівчан та безпосередньо від Шепетівської СВА.

В знак подяки заступник Херсонської обласної СВА Кірєєв Віктор Євгенович подарував державний прапор з підписами херсонських афганців та книги.

Виконавши план поїздки, всі повернулись без пригод до Шепетівки.

На сторінках газети хотілось би подякувати всім, хто допомагав у зборі всього необхідного та коштів на пальне і продукти. Дякуємо голові Синодального відділу у справах молоді архієпіскопу Іоні за підтримку цієї благородної місії і всім небайдужим громадянам. Нехай Господь береже всіх нас. Україна понад усе! Слава ЗСУ!

В.Пипич, член Шепетівської СВА, учасник бойових дій в Афганістані

03-01-01.jpg

03-01-02.jpg

03-01-03.jpg

03-01-04.jpg

03-01-05.jpg

03-01-06.jpg

03-01-07.jpg

03-01-08.jpg

03-01-09.jpg

03-01-10.jpg

03-01-11.jpg

03-01-12.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.