" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Слава Героям! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059694 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Слава Героям!

Скорботна подія зібрала у Волинській області в школі села Почапи не тільки місцевих жителів, а й гостей з різних куточків Волині та сусідньої Польщі.

Хвилиною мовчання вони вшанували пам’ять полеглих земляків Андрія Давидюка та Юрія Хвалька, котрі загинули на війні з росією, захищаючи Україну, рідний дім, рідну школу та кожного із присутніх.

Саме про це наголосив у своєму виступі Микола Троць, депутат Любомльської міської ради, уродженець цих місць та ініціатор встановлення меморіальних дошок:

«Кожного з хлопців знав особисто, пліч о пліч з Андрієм добровольцями проходили службу в Любомлі, разом подавали документи на передову… Мене не взяли, я залишився тут, а він віддав своє життя там, поліг за Україну, за кожного із нас. Прошу вибачення в батьків, що не вберегли…».

Про героїзм тисяч наших захисників та біль від втрати кожного Героя говорив Григорій Павлович – голова Волинської обласної організація ветеранів Афганістану.

«А найстрашніше, що в нас гине цвіт нації, а рашисти зганяють в район бойових дій зеків та іншу «шваль», - продовжує Олексій Давидюк, рідний брат полеглого Андрія, військовий з 2001 року.

Скорботою та болем були наповнені слова виступаючих Олександра Соколюка, заступника Любомльської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів, Антона Фурманюка – секретаря Любомльської міської ради,  Петра Мохнюка – голова ради ветеранів Любомльщини.

Не зміг стримати сліз голова ради Парчевської повіту Республіки Польща Януш Зелінський, запевняючи у всесторонній підтримці України його державою. «Але жодна допомога, будь то військова, гуманітарна чи фінансова не зможе компенсувати дітям, батькам, дружинам смерті рідних людей», - підсумував поляк.

Віршованими рядками, які проникли в душу кожного та викликали сльози подякувала батькам за виховання Синів-Героїв директорка школи Марія Троць, а наймолодші діти першими поклали квіти до портретів Героїв. Також школярі, ніби підсумовуючи все сказане дорослими, поклялися пам’ятати подвиг полеглих земляків та загадали мрію про найшвидшу перемогу України, навчання під мирним небом і, щоб такі меморіальні дошки більше не з’являлися у їхній школі.

У спільній молитві жителі Почап пом’янули всіх Воїнів, які віддали своє життя захищаючи Батьківщину, попросили у Господа Царства Небесного для полеглих земляків. По завершенні молебні настоятель місцевого храму отець Ярослав освятив меморіальні дошки.

06-01-00.jpg

06-01-01.jpg

06-01-02.jpg

06-01-03.jpg

06-01-04.jpg

06-01-05.jpg

 
Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.