" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Живемо, щоб пам’ятати Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059491 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Роковини
Живемо, щоб пам’ятати

Роки летять, а пам’ять живе. Людині властиво пам’ятати і добрі події, й погані.

Справжня трагедія увірвалась у життя родини Франчуків, що мешкає у селі Жолудках Шепетівського району, 27 липня 1986 року. У цей день рідним радіти б, бо у них є іменинник. Не судилося… Прийшла звістка, що в Афганістані загинув син, брат Михайло.

Ніби вчора майстрував радіотехніку, грав з друзями у футбол, їздив на велосипеді, а ще працював у колгоспі помічником механізатора, неподалік хати обробляв поле. Сьогодні край цього поля стоїть гранітна плита і напис на ній, що це поле носить його ім’я.

До дня вшанування пам’яті загиблого в Афганістані воїна у місцевому Свято-Покровському храмі була проведена поминальна служба. Також серед дітей відбулися спортивні змагання: біг на 60 та 120 метрів, силові вправи, перетягування канату, турнір із шашок, організовано велопробіг до стели, що стоїть край поля.

16-01-01.jpg

— Виховання підростаючого покоління у дусі патріотизму — нині одне з головних завдань, зважаючи на воєнний стан в Україні, — зазначив, виступаючи на заході, мешканець Судилківської ТГ Артур Мовсісян. Він подарував дітям кілька комплектів шашок і шахів, щоб вони у вільний час могли тренуватися у сільському клубі та проводити змагання.

Представники Шепетівської СВА Валерій Окорський, Франц П’яскорський, Сергій Хом’як разом із представниками влади та родиною поклали квіти біля стели та на могилі Михайла Франчука. Від ветеранів-афганців діти дізналися, як служив та загинув у бою їхній земляк-герой Франчук Михайло Іванович, нагороджений посмертно орденом.

16-01-00.jpg

Усім учасникам спортивних змагань були вручені солодкі подарунки — морозиво, а призери змагань отримали медалі та грамоти.

Галина СИДОРЧУК,
завідувачка Жолудецьким
сільським клубом.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.