" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «ЖИТТЯ 13 – тьох ДВЕРЕЙ» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059264 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

«ЖИТТЯ 13 – тьох ДВЕРЕЙ»

22 вересня 2023 року в Бібліотеці, яка розташована на житловому масиві «Червоний Камінь» що у Дніпрі відбулось відкриття арт-проєкту учасника бойових дій в Афганістані Анатолія Михайловича МЕНЬКІВА під назвою «Життя 13-тьох дверей».

26-01-00.jpg

Вхід або вихід, час, історія, релігія, цілі епохи, люди, долі... Двері - це шлях до істини. Ми відкриваємо двері за дверима, ми йдемо вперед життєвим шляхом, маневруючи і постійно змінюючи наш маршрут. Ми кожен день опиняємося перед вибором - перед кількома дверима. Вони всі різні. Вони всі ведуть в різні боки, в різні площини, в різні світи, але ми обираємо лише одну. І за кожними дверима, знаходяться все нові і нові двері. Безліч доріг, можливостей, варіантів і безліч дверей, за якими все це заховано. Якщо істина і існує, то вона безумовно, прихована за дверима і її пошуки є не що інше, як саме життя.

26-01-02.jpg

26-01-03.jpg

26-01-04.jpg

На виставку прийшли мешканці міста, учасники бойових дій, які проходять реабілітацію після поранень, друзі, знайомі, переселенці, яких війна змусила жити у нашому привітному місті.

Представники Дніпровської міської ради передали вітання митцю Анатолію Меньківу за неординарну роботу і побажання нових творчих успіхів.

На зустріч з ветераном-художником завітали і бойові побратими – Голови Обласного і Міського об’єднань ветеранів Афганістану УСВА Віктор Волошин і Юрій Виноградов, а також ветеран двох воєн (в Афганістані і російсько-української), відомий нам художник-карикатурист, живописець Олександр Костенко.

26-01-01.jpg

Біля кожної картини розміщено QR-код. Скориставшись мобільним додатком, можливо ознайомитися з описом і історією кожної картини, а також почути звуки, які оточують кожні двері, які зображені на картині.

 

Ось одні з посилань:

https://izi.travel/.../03f01be4-3383-4e7d-962f-ff914001dd6d

https://izi.travel/.../1cd31f19-9b74-49f2-ac99-fb791498409b

https://izi.travel/.../8d5ad845-00ca-4e76-a4b0-900ba48c686f

 

Біографія:

Анатолій Михайлович Меньків народився 11 травня 1967 року у м. Дніпропетровськ (нині Дніпро). Художник, дизайнер, викладач, куратор подій та волонтер. Здобув освіту в Дніпропетровському державному художньому училищі (майстерня Григорія Чернети) та в Українській Академії Друкарства (м. Львів). Член Національної спілки художників України з 2019 року, член асоціації C-IDEA (Китай) з 2017 року, член Спілки дизайнерів України з 2004 року. Анатолій також є співзасновником та головою осередка Спілки дизайнерів України в м. Дніпро, співзасновником та куратором щорічного заходу – «COW Міжнародний фестиваль дизайну», який залучає до участі дизайнерів майже з 30 країн світу. Пан Анатолій – соціально активний діяч. Він організовує та проводить різноманітні актуальні соціальні акції, виставки та майстер-класи. Як волонтер, започаткував проєкт «Арт-десант». У рамках проєкту він більш ніж 5 років поспіль навчав живопису поранених воїнів, які проходили лікування у військовому госпіталі, проводив декілька сеансів в лікарі ім. Мечникова та в приміщенні своєї майстерні, з метою допомогти їм позбутися посттравматичного синдрому та повернутися до цивільного життя. Співпрацював в цьому напрямку з декількома проєктами. Він розробив власну методику з Арт-терапії, яка допомагає позбутися посттравматичного синдрому.. І на цьому митець не зупиняється.

Анатолій проходив строкову військову службу у прикордонних військах із 1985 по 1987 роки. Неодноразово перебував у службових відрядженнях в Афганістані. Анатолія підкорила своєю красою та величчю столиця провінції Балх – Мазарі-Шаріф (священна гробниця). Четверте за величиною місто Афганістану.

За свою творчу працю Анатолій був нагороджений багатьма важливими нагородами, серед них: Почесна медаль «LEGE ARTIS», Медаль «Захисник Вітчизни», Медаль «За заслуги перед містом», Почесна медаль від СДУ за вагомий внесок у розвиток дизайну в Україні, Відзнака від Волонтерської премії «Євро Майдан SOS 2019» та ін.

Анатолій експонував свої роботи на багатьох важливих виставках, бієнале та триєнале у більш ніж 20 країнах світу. Його твори знаходяться у приватних колекціях, колекціях галерей та музеїв України, США, Великобританії, Італії, Іспанії, КореЇ та інших країн світу.

 

Персональні виставки:

2018 - «Сприймання», Дніпровський художній музей (м. Дніпро);

2018 - «Сприймання», Музей історії міста Кам'янського (м. Кам'янське);

2019 - Арт-проєкт «Життя 13-тьох Дверей», Дніпровський художній музей (м. Дніпро);

2019 - Арт-проєкт «Життя 13-тьох дверей», Музей історії міста Кам'янського (м. Кам'янське);

2021 - Арт-проєкт «Діалог, якого не було ...», Дніпровський художній музей (м. Дніпро).

 

Митець Анатолій Меньків щиро дякує Управлінню культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, Комунальному закладу культури «Дніпровські міські публічні бібліотеки» ДМР, Бібліотеці на Червоному Камені!

Прес група ДМОВА УСВА

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.