" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - До 35 річниці виведення військ з Афганістану. Деснянський район столиці. Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059932 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

До 35 річниці виведення військ з Афганістану. Деснянський район столиці.

Сьогодні Деснянська спілка ветеранів Афганістану першою у столиці розпочала заходи із вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 15 лютого виповнюється 35 років з дня виведення військ колишнього Радянського Союзу з території Республіки Афганістан. 35 років пройшло з часу, коли сотні тисяч родин, чиї близькі та рідні люди повертались додому з чужини. З'явилась надія, що у сім'ї перестане приходити горе. Сини і доньки України повертались додому з надією, що жахіття війни більше вони не побачать. На превеликий жаль імперські амбіції росії призвели до неспровокованої агресії проти незалежної України. І колишні воїни-"афганці" одними із перших стали на захист рідної землі зі зброєю в руках. А кому не дозволяє стан здоров'я, долучились до благодійної та волонтерської діяльності. Нині у Деснянському районі діє добровольче формування територіальної громади, де командир та багато бійців - ветерани афганської війни. За багаторічною традицією місцем зустрічі воїнів-інтернаціоналістів є Молодіжний парк.

У церемонії вшанування пам'яті загиблих воїнів взяли участь: заступник голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Загуменний, депутат Київради Юрій Зубко, голова УСВА, Герой України, Сергій Червонописький, голова Київської СВА Микола Гончаренко,голова Деснянської районної спілки ветеранів Афганістану Валерій Передрій, голова спілки ветеранів російсько-української війни Деснянського району міста Києва Олег Нишпор, воїни-інтернаціоналісти, ветерани російсько-української війни, члени сімей загиблих, громадські активісти району та представники засобів масової інформації. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів району та поклали квіти до пам'ятника. Також було проведено нагородження активістів ветеранського руху відзнаками району та громадських організацій.

Євген Шваб,
фото автора

14-01-00.jpg

14-01-01.jpg

14-01-02.jpg

14-01-03.jpg

14-01-04.jpg

14-01-05.jpg

14-01-06.jpg

14-01-07.jpg

14-01-08.jpg

14-01-09.jpg

14-01-10.jpg

14-01-11.jpg

14-01-12.jpg

14-01-13.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.