" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Кривому Розі вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41058796 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

О. Вілкул: Воїни-інтернаціоналісти з честю виконали свій військовий обов’язок, а коли ворог напав на рідну Україну, стали зі зброєю в руках на захист Батьківщини. І кожен з учасників бойових дій може бути впевненим – підтримка міста буде незмінною

21-06-00.jpg

У Кривому Розі, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виводу військ з Афганістану, вшанували пам'ять воїнів - інтернаціоналістів. Військовослужбовці, родини воїнів та керівництво міста поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, що у парку Ювілейний Довгинцівського району.

«У далеких 80-х майже три тисячі криворіжців виконували свій військовий обов’язок більш ніж в двадцяти країнах світу. На жаль, 53 з них не повернулися додому, а понад 100 - втратили здоров’я.

Сьогодні, як і в 2014 році, воїни-афганці, пліч-о-пліч, зі зброєю в руках боронять Батьківщину. З перших днів російського вторгнення 370 членів Афганської організації Кривого Рогу добровольцями пішли захищати країну, у тому числі 170 захищали напрямок Кривий Ріг – Херсон – Запоріжжя. Бойовий досвід та навички ведення бою допомогли зберегти чимало життів наших бійців та зупинити ворога, не пустити його до рідного міста. Ціна боротьби безмежно висока — чотири захисника загиблі, один у полоні, більше 80 отримали поранення. Всі ці жертви не даремні, адже ми прагнемо миру та спокою, жити у вільній та незалежній Україні. Віримо в наших військових! Перемога буде наша!»,- підкреслив голова Ради оборони міста О, Вілкул.

Одним із пріоритетних напрямків роботи керівництва міста  є підтримка ветеранів та їх сімей. У місті мешкає більше 2,4 тис. воїнів-інтернаціоналістів. На їх соціальну підтримку у 2024 році з бюджету міста виділено майже 14 млн грн. Збережено безкоштовний проїзд у комунальному транспорті, декілька разів на рік проводиться забезпечення продуктами харчування, виділяється матеріальна допомога на лікування, тощо. Загалом, з 2014 року на соціальну підтримку ветеранів різних воєн та членів їх сімей з міського бюджету спрямовано понад 1,3 млрд грн.

«У Кривому Розі, не зважаючи на складнощі, спричинені війною, незмінною залишається підтримка, допомога та турбота про воїнів-інтернаціоналістів. І така робота буде продовжена й надалі. Від себе особисто, від усіх криворіжців хочу щиро подякувати воїнам-інтернаціоналістам за відвагу, силу духу, мужність та справжній героїзм! Окремо хочу подякувати громадським організаціям воїнів-інтернаціоналістів, які й сьогодні беруть активну участь у підтримці ветеранів та їх сімей, у волонтерській діяльності із забезпечення військових, допомагають фронту, тим самим наближаючи Перемогу!»,- зазначив Олександр Вілкул.

Цього ж дня у  міськвиконкомі вручили  нагороди 55 воїнам-афганцям відзнаки міста та Ради оборони Кривого Рогу. 25 відзнак виконкому Криворізької міської ради з них 8 - нагрудні знаки «За заслуги перед містом». Знак І ступеня отримав Сергій Безрядін, учасник бойових дій в Афганістані, знаком ІІ ступеня нагороджені учасники бойових дій в Афганістані Михайло Зизи та Олександр Крижов. Також, 30 інтернаціоналістів отримали відзнаку голови Ради оборони Кривого Рогу – нагрудний знак «За захист Криворіжжя».

Джерело

21-06-01.jpg

21-06-02.jpg

21-06-03.jpg

21-06-04.jpg

21-06-05.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.