" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Запоріжжі вшанували учасників бойових дій на території інших держав Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059886 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Сьогодні 35-та річниця виведення військ з Афганістану

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану. Афганська війна тривала 10 років - з 25 грудня 1979-го до 15 лютого 1989 року. З 620 тисяч радянських військовослужбовців, які пройшли через Афганістан, 150 тисяч – українці. Більше ніж 2,5 тисячі наших співвітчизників загинуло. У Запоріжжі вшанували їхню пам'ять покладанням квітів до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

На майданчику біля меморіалу воїнам-інтернаціоналістам – кілька десятків колишніх афганців. Після виведення військ з Афганістану у Запоріжжі проживало 1046 безпосередніх учасників бойових дій. З перших днів повномасштабної війни в Україні багато хто з них знову взяв до рук зброю. Один з них - Ігор Веселкін. Після служби в Афганістані чоловік повернувся інвалідом другої групи, але у перші дні вторгнення добровільно став на захист Батьківщини, боронив Оріхівський напрямок. Наразі за станом здоров’я Ігоря комісували. Зараз йому 57.

Наразі міська Спілка ветеранів Афганістану допомагає тим, хто нині на передовій. Якщо війна в Афганістані ніколи не була для українців своєю, то зараз все змінилося – треба захищати свій дім.

Під час урочистостей за внесок у патріотичне виховання районні організації ветеранів Афганістану та їхні активісти отримали почесні грамоти міської ради. А рішенням президії всеукраїнської спілки медалі «За громадську мужність» отримали ті, хто відчув на собі біль від втрати рідних. Також учасникам бойових дій вручили ювілейні медалі «35 років виведення військ з Афганістану», а їхнім дружинам – «За вірність і терпіння».

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.