" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - В Старій Синяві пройшли заходи приурочені 35-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059529 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

Сьогодні 35-а річниця виведення військ з Афганістану

22-06-00.jpg

Сьогодні 15 лютого 2024 року на території громади проходили заходи, приурочені 35-ій річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану та дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Учасники бойових дій локальних війн за старою традицією вшанували пам’ять побратимів-земляків, котрі загинули під час виконання військового обов’язку та відійшли у вічність уже в мирний час…

Заходи розпочалися покладанням живих квітів біля стели пам’яті загиблим під час Афганської війни (1979-1989р.р.) Меморіального комплексу, що в центрі Старої Синяви, до меморіальних дошок Героїв АТО/ООС Олександра Романенка, Олександра Казмірова, до пам’ятників загиблим в Афгані Євгена Шапка та Миколи Поліщука, продовжилися біля Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст., гімназія» ім. О.Романенка покладанням квітів до меморіальної дошки Героя АТО, воїна–інтернаціоналіста Олександра Романенка.

Участь в заході взяли ветерани Афганської війни,  селищний голова Віталій Здебський, представники органу місцевого самоврядування, які поклали живі квіти до пам’ятних місць, щоби вшанувати світлу пам'ять загиблих.

Зникають поступово страшні сліди війни на землі – залишається пам'ять. Ось уже 35 років, в ці пам’ятні лютневі дні по всій Україні зустрічаються рідні, друзі, щоб вшанувати пам'ять кожного із своїх земляків, воїнів, які не повернулися в свій рідний дім із Афганістану. Це була не наша війна …, вона болючим спогадом повертає воїнів-інтернаціоналістів у пекельні дні. Одне прагнення – миру, добра і спокою  - єдине на сьогодні, бо не можуть вони змиритися з беззаконням та агресією окупантів рідної Української землі…

Сьогодні людська пам'ять змушує замислитись знову і знову над тими далекими подіями. Бо надто болючий слід залишила та війна в долях багатьох співвітчизників. Селищний голова Віталій Здебський та голова Старосинявської громадської організації воїнів-інтернаціоналістів Олександр Осадчук подякували ветеранам-інтернаціоналістам за ті хвилини, котрі вони присвятили захисту людського життя, ризикуючи своїм, побажали міцного здоров’я, добра в родинах, висловили слова вдячності за цей день вшанування пам’яті.

У своїх спогадах ветерани згадували історичні миті, котрі переплелися із життям наших афганців, бажали воїнам-інтернаціоналістам мирного неба та міцного здоров’я. Кожна хвилина їхнього життя могла стати останньою. Але їм випало щастя вижити і повернутися на рідну землю. Миру всім і захисту, Перемоги Україні!

Під час заходів, приурочених 35-ій річниці виведення військ з Афганістану, учасники відвідали могилу Олександра Романенка, воїна-афганця, Героя АТО та усіх побратимів.

Вічна пам'ять! Ви назавжди залишитеся в наших серцях.

Відділ організаційно-кадрової роботи

22-06-01.jpg

22-06-02.jpg

22-06-03.jpg

22-06-04.jpg

22-06-05.jpg

22-06-06.jpg

22-06-07.jpg

22-06-08.jpg

22-06-09.jpg

22-06-10.jpg

22-06-11.jpg

22-06-12.jpg

22-06-13.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.