" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Менській громаді вшанували подвиг воїнів-афганців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059366 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

У Менській громаді вшанували подвиг воїнів-афганців

22-11-00.jpg

У четвер, 15 лютого, в день 35-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Мені біля пам’ятного знака загиблим воїнам-афганцям відбувся мітинг. У заході взяли участь Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ, голова Спілки афганців Володимир СКЛЯР, воїни-афганці, представники органів місцевого самоврядування та мешканці громади.

Присутні вшановували тих, кому довелося воювати в чужих країнах, схилили голови перед світлою пам'яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами.

Голова Спілки афганців Володимир СКЛЯР у своєму виступі згадав історичні події 35-річної давнини та пом’янув чотирьох побратимів з Менщини, які загинули в Афганістані, виконуючи свій військовий обов’язок. Побажав терпіння всім у час, коли й сьогодні наша країна перебуває у стані війні, розв’язаної росією.

22-11-01.jpg

Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ подякував ветеранам-афганцям за їхню висловлену в перший день повномастабного втторгнення готовність захищати громад. Бойовий досвід менських воїнів-інтернаціоналістів тоді, як і зараз, дійсно буд дуже доречний. Принагідно міський голова нагородив Почесною грамотою Менської міської ради учасників бойових дій в Афганістані Миколу ВІННІЧЕНКА, Володимира ГРИЩЕНКА, Сергія АНДРЕЙЧЕНКА та Федора РОМАНЦЯ.

22-11-02.jpg

Відбулося освячення пам’ятнику та проведено молебень за загиблими воїнами-афганцями. У своєму слові до присутніх священник побажав, щоб як вивів радянський союз війська з Афганістану 35 років тому в день великого свята Стрітення Господнього, так щоб вивела й росія свої війська з України і щоб усі наші військові живими й здоровими повернулися додому і зустрілися зі своїми родинами – і то буде велике спільне свято. Священник прикликав Боже благословіння на весь український народ, бо всі ми є діти Божі.

Заступник голови Спілки афганців Леонід ТИТАРЕНКО вручив нагороди за особистий внесок в обороноздатність нашої громади, за підтримку ветеранського руху в громаді та у зв’язку з 35 річницею виведення військ з Афганістану.

22-11-03.jpg

22-11-04.jpg

На завершення мітингу присутні поклали квіти до пам'ятного знака землякам, полеглим в Афганістані.

22-11-05.jpg

Єднаймося, бо лише разом ми – сила! Перемога буде за нами!

22-11-06.jpg

22-11-07.jpg

22-11-08.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.