" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Вшанування учасників бойових дій на території інших держав Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41058550 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

22-13-01.jpg

15 лютого 2024 року біля пам’ятника загиблих в Афганістані в м. Рівне зібралися декілька сотень людей і це не тільки учасники тих буремних подій, а й громадськість міста і влада Рівненської області і міста Рівне. На заходах з вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 35 річниці виведення військ з Афганістану були присутні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, перший заступник голови Рівненської обласної військової адміністрації Сергій Подолін, заступник міського голови м. Рівне Євген Іванішин, директор департаменту соціальної політики РМР Олена Петрик, представники різних силових структур.

Влада Рівненської області та міста запевнила в беззаперечній підтримці сімей загиблих, померлих, осіб з інвалідністю внаслідок війни і пообіцяла надалі вишукувати матеріальні ресурси для допомоги цим категоріям.

Священники відправили панахиду за загиблими, а також було проведено нагородження пам’ятними медалями «35 років виведення військ з Афганістану» членів Рівненської міської організації УСВА, які сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу державу. Замість тих членів РМО УСВА, які сьогодні перебувають на фронті, нагороди отримували їхні дружини або діти.

Напередодні цих заходів, а саме 14 лютого 2024 року в приміщенні РМО УСВА відбулася традиційна зустріч сімей загиблих з керівництвом м. Рівне.

22-13-02.jpg

На зустрічі були присутні начальник управління соціальних гарантій та розвитку соціальної сфери Анна Ігнатова, начальник відділу виконання місцевих програм та розвитку соціальної сфери Ольга Міцкевич, які розповіли про комплексну міську програму «Турбота», в якій збережені і навіть збільшені на 2024 рік виплати з міського бюджету для цієї категорії осіб, а саме:

- Кожна сім’я загиблих отримає одноразову грошову  допомогу до 15 лютого в розмірі 10000,00 грн, а також щомісяця отримуватимуть по 1000,00 грн на погашення комунальних послуг;

- Особи з інвалідністю внаслідок війни та члени сімей померлих УБД отримають з бюджету до 15 лютого одноразову матеріальну допомогу в розмірі 800,00 грн.

І саме в цей день 14 лютого 2024 року було придбано і передано в присутності сімей загиблих та активістів РОО УСВА одному з підрозділів Збройних сил України невеличкий рій з 5  FPV дронів, які зразу ж було відправлено на фронт.

Члени РОО УСВА і надалі продовжують збір коштів для допомоги Збройним силам України.

Голова РОО УСВА,
С. Зінич

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.