" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059297 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 35-а річниця виведення радянських військ з Афганістану

З кожним роком історія віддаляє нас від подій Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності й героїзму наших земляків, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом для наступних поколінь. Традиційно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, а цьогоріч — 35-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.

23-02-02.jpg

По-різному зараз оцінюють події тих років. Різне бачення Афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Для нас це взагалі події, які відбувалися в іншій державі, це чужа війна, але учасниками якої були наші знайомі, родичі, односельці. І тому для них і для нас Афганістан – трагічна сторінка історії.

23-02-00.jpg

23-02-01.jpg

Сімнадцятого лютого у Новичівському сільському клубі відбулася зустріч з учасниками бойових дій на територіях інших держав. Захід відбувся у теплій атмосфері, його учасниками стали члени Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Олександр Васильович Гурінович та Віктор Якович Черноус, а також працівники культури сіл Новичів, Жолудок, Поляни.

Гості ділилися спогадами, розповідали про волонтерську діяльність Спілки ветеранів Афгану. Нині «афганці», як і більшість українців у пору великої війни з росією, ще більше згуртовуються, аби пришвидшити перемогу над ворогом.

Валентина ОГОРОДНИК,
бібліотекарка Новичівської
сільської бібліотеки.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.