" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - В Вінницькій області відзначили воїнів-інтернаціоналістів, які сьогодні захищають Україну Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41059672 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою

В області відзначили воїнів-інтернаціоналістів, які сьогодні захищають Україну

23-08-00.jpg

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Українці воювали у 16 інших країнах, виконували миротворчі місії. Проте найтривалішою та найкровопролитнішою стала війна в Афганістані. З тих часів минуло 35 років.

Сьогодні керівники області та міста, військовослужбовці та небайдужа громадськість вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятника воїнам-афганцям у середмісті Вінниці.

Від початку російсько-української війни воїни з досвідом участі у збройних конфліктах у гарячих точках планети одними з перших вступили до лав ЗСУ, щоб обороняти рідну землю від російських загарбників.

Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради відзначили учасників бойових дій на території інших держав, які сьогодні захищають Україну.

Звертаючись до воїнів, Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна підкреслила: «Кожен з вас, пройшовши Афганістан, напевно мріяв, щоб це ніколи більше не повторилось, щоб не довелось брати до рук зброю. Україна втратила в Афганістані більш ніж чотири тисячі військових. В країні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни. Багато представників вашої спільноти тепер стали на захист рідної землі у складі Збройних Сил України. Тоді це був військовий обов’язок, сьогодні – громадянський. Дякую кожному, хто зараз передає свій бойовий та життєвий досвід. Ви підтримка та опора наших Захисників та Захисниць».

У свою чергу, заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач зазначив:  «Ніхто б не міг подумати, що 35-ту річницю виведення військ з Афганістану ви будете зустрічати під звуки сирен на своїй  землі, а багато хто з вас - на передовій, захищаючи рідний дім від тих, із ким колись ви воювали разом. Хочу побажати вам сьогодні міцного здоров'я. Дякую, що не залишились осторонь і захищаєте нашу Батьківщину від загарбників. Перемоги нам усім!».

Під час заходу учасники мали змогу переглянути уривок поетичної вистави «Крок до Перемоги», який представили артисти Народного студентського колективу «Маленький театр» Тульчинського фахового коледжу культури. Також послухали пісні «Запах війни» та «Як хочеться», котрі ввібрали в себе дух відданості рідній землі, у виконанні ветерана війни в Афганістані, автора та виконавця Сергія Котляревського.

23-08-01.jpg

23-08-02.jpg

23-08-03.jpg

23-08-04.jpg

23-08-05.jpg

23-08-06.jpg

23-08-07.jpg

23-08-08.jpg

23-08-09.jpg

23-08-10.jpg

23-08-15.jpg

23-08-16.jpg

23-08-11.jpg

23-08-12.jpg

23-08-13.jpg

23-08-14.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.